Lees hier de laatste informatie over het coronavirus bij Adrz.

Wat zijn bekkenbodemklachten?

De bekkenbodem bestaat voornamelijk uit spieren en bindweefsel die er voor zorgt dat de organen (blaas, baarmoeder, darm) in de buik blijven. Als deze spieren verslappen of te strak staan, kunnen er klachten ontstaan zoals urineverlies en/of ontlasting, problemen tijdens het vrijen, het gevoel hebben dat er iets uit de vagina hangt of pijn/vage klachten in de onderbuik.

Het Bekkenbodemcentrum

Er zijn verschillende manieren om uw bekkenbodem klachten te verhelpen. Uw huisarts heeft u daarom doorgestuurd naar het Bekkenbodemcentrum Zeeland in Vlissingen. Binnen een dagdeel wordt u onderzocht door een uroloog om uw bekkenbodemklachten in kaart te brengen en u een behandelplan voor te stellen. De continentieverpleegkundige is er ter ondersteuning voor u en de arts. U krijgt vooraf een of meerdere formulieren toegestuurd afhankelijk van uw klachten. De vragenlijst vult u in en neemt deze mee naar uw afspraak.

  • Brief met folders over flowmetrie en cystoscopie en een vragenlijst
  • Afspraak voor de geplande onderzoeken
  • Formulier om urine in te leveren
  • Lijst om 48 uur een mictieschema bij te houden

Een paar dagen vóór uw afspraak levert u urine in samen met het formulier bij het laboratorium van het ziekenhuis. Lees de folders goed  door zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Meer informatie vindt u in onze folder Bekkenbodemklachten bij vrouwen.