Lees hier de laatste informatie over het coronavirus bij Adrz.

Eén op de duizend kinderen wordt geboren met een klompvoet. De oorzaak is meestal onbekend. Soms presenteert de klompvoet zich samen met andere aangeboren afwijkingen, deze klompvoeten zijn meestal stugger en moeilijker te corrigeren. Een klompvoet is voor de baby niet pijnlijk. Bij onbehandelde klompvoeten ontstaan problemen pas als het kind begint te lopen.

De Ponseti-methode

Sinds 2005 worden de klompvoetjes in in Adrz behandeld volgens de Ponseti-methode. Deze methode is minimaal invasief en voor meer dan 90% effectief – wanneer ook de nabehandeling goed gevolgd wordt. De meeste klompvoeten kunnen zo gecorrigeerd worden tot een functioneel normale voet met de voetzool naar beneden gericht. Wel blijven de kuitspieren vaak wat dunner en blijft de klompvoet kleiner dan de normale voet. In de praktijk geeft dit echter weinig tot geen beperkingen. De behandeling wordt zo snel mogelijk gestart. Bij voorkeur al in de eerste week na de geboorte, omdat de weefsels dan het makkelijkst corrigeerbaar zijn.

Klompvoetcentrum

De Nederlandse Orthopeden Vereniging (NOV) heeft Adrz officieel benoemd tot klompvoetcentrum. Voor de toekenning van dit predicaat moet de klompvoetzorg voldoen aan strikte eisen.