Lees hier de laatste informatie over het coronavirus bij Adrz.

Actuele informatie over het coronavirus (COVID-19)

Om uw bezoek aan Adrz zo veilig mogelijk te maken, nemen we een aantal maatregelen om u en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus.

Daarom verloopt uw bezoek aan het ziekenhuis anders dan u gewend bent. Op deze pagina leest u welke maatregelen Adrz neemt.

Maatregelen

Coronacheck

Bij Adrz bieden we veilige en kwalitatief uitstekende zorg op al onze locaties. Om deze veilige en goede zorg te kunnen garanderen, is het belangrijk dat we zo min mogelijk mensen op onze locaties ontvangen die daar niet per se moeten zijn.

Daarom vragen we mensen zonder begeleiding naar een afspraak te komen (als dit medisch mogelijk is) en bezoek zoveel mogelijk te beperken. Zo houden we het risico, dat mensen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus (COVID-19) onze locaties bezoeken zo klein mogelijk.

Komt u toch bij een van onze locaties, dan vragen we u na te gaan of er een kans bestaat dat u besmet bent met het coronavirus (COVID-19). Doe hier de coronacheck en kijk of u mogelijk besmet bent met het coronavirus (COVID-19).

Mondneusmasker verplicht

Vanaf dinsdag 13 oktober moet iedereen in Adrz een mondneusmasker dragen. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar, patiënten, begeleiders, bezoekers en medewerkers. U mag uw eigen mondneusmasker meebrengen en ook met een mondneusmasker op, houden we 1,5 meter afstand.

Heeft u coronaklachten, dan krijgt u van ons bij de ingang van het ziekenhuis een medisch mondneusmasker. Dit medisch mondneusmasker blijft u dragen totdat u het ziekenhuis verlaat.

Hoe komt u aan een mondneusmasker?

Wij vragen u een mondneusmasker van thuis mee te nemen. Dat mag een mondneusmasker zijn van stof of een wegwerpmasker zoals u kunt kopen bij supermarkt of drogist.

Als ik een mondneusmasker op moet, dan hoef ik toch niet meer door de screening?

Het is belangrijk voor uw zorgverlener om te weten of u gezondheidsklachten heeft die overeenkomen met COVID 19-klachten. Daarom blijft de screening nodig. Heeft u COVID 19-klachten, dan krijgt u van ons bij de ingang van het ziekenhuis een medisch mondneusmasker. Dit medisch mondneusmasker blijft u dragen totdat u het ziekenhuis verlaat.

Bekijk ook de veel gestelde vragen over het dragen van een mondneusmasker in het ziekenhuis.

Bezoek in coronatijd

Patiënten die in het ziekenhuis in Goes of op onze locatie in Vlissingen liggen, mogen bezoek ontvangen. Om de veiligheid voldoende te kunnen waarborgen, hebben we de bezoekregels aangepast en staan we bezoek alleen toe onder een aantal voorwaarden.

Lees meer over de voorwaarden en bezoektijden per afdeling op Adrz.nl/bezoektijden.

Gaat mijn operatie nog door?

Vanaf 27 oktober 2020 voeren we in Adrz minder geplande operaties uit. Door minder operaties uit te voeren kan Adrz de zorg voor het toenemend aantal patiënten die besmet zijn met COVID-19 blijven voortzetten. Adrz kijkt bij het uitstellen van de operaties goed naar de soort ingreep en de situatie van de patiënt. We nemen zelf contact op met patiënten die later worden geholpen. Het is dus niet nodig om Adrz zelf te bellen. Afspraken op de verschillende poliklinieken, voor onderzoeken en behandelingen gaan voorlopig gewoon door. Voor acute en medisch urgente operaties wordt altijd ruimte vrijgehouden.

Wat u zelf kunt doen?

De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen zijn:

  • Blijf thuis
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere mensen
  • Schud geen handen
  • Was de handen regelmatig, kijk hier voor een goede instructie
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct na gebruik weg en was dan de handen
  • Draag een mondneusmasker

Uw afspraak

Wij vragen iedereen die een afspraak heeft op één van onze Adrz-locaties alleen te komen. Begeleiding is alleen toegestaan als dat medisch noodzakelijk is. Op die manier kunnen we veilige zorg aanbieden. Dit is ook de reden dat maar één bezoeker per patiënt is toegestaan per dag en op een vast tijdstip.

We vragen u maximaal 20 minuten voor uw afspraak aanwezig te zijn.

De COVID testpoli

In de testpoli kunnen we u snel en veilig testen op een coronabesmetting.

De COVID-testpoli

In de testpoli kunnen we u snel en veilig testen op een coronabesmetting.

Afspraak maken

De COVID-testpoli is een samenwerking met de GGD. Vanaf 1 juni kan iedereen met milde klachten zich laten testen op het coronavirus. Bel naar het nummer 0800 – 1202 om een afspraak te maken bij een testlocatie in de buurt. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 uur tot 20.00 uur. Het is niet mogelijk om rechtstreeks naar de testpoli in Goes, Vlissingen of Zierikzee te rijden voor een test. Kijk voor meer informatie over het testbeleid op de website van GGD Zeeland. Hebt u een verwijzing van de huisarts of uw werkgever? Dan kunt u wel direct naar de testpoli komen.

Test afnemen bij Adrz Goes

U vindt de COVID-testpoli bij Adrz Goes aan de ‘s-Gravenpolderseweg 114. Volg de gebruikelijke route naar het ziekenhuis en volg daar de borden ‘COVID-testpoli’. Bij de poli volgt u de aanwijzingen op van het personeel. U kunt met de auto naar de testpoli komen, maar ook te voet of op de fiets.

Openingstijden Goes

Op weekdagen kunt u van 8.45 tot 16.30 uur terecht in de COVID-testpoli. In de weekenden is de poli geopend van 8.45 tot 12.00 uur.

Test afnemen bij Adrz Vlissingen

In Vlissingen vindt u de COVID-testlocatie bij Adrz aan de Koudekerkseweg 88. De testlocatie bevindt zich op de parkeerplaats naast het ziekenhuis en is bereikbaar via de Sottegemstraat (let op: niet via de Koudekerkseweg).

Openingstijden Vlissingen

Op weekdagen kunt u van 9.00 tot 12.15 uur en van 13.00 uur tot 16.15 uur terecht in de COVID-testpoli. Op zaterdag is de poli geopend van 9.00 tot 12.00 uur. Zondag is de poli gesloten.

Test afnemen bij Adrz Zierikzee

In Zierikzee kunt u zich laten testen bij de COVID-testpoli bij Adrz aan de Koning Gustaafweg 2. De testpoli vindt u via de bewegwijzering bij het ziekenhuis.

Openingstijden Zierikzee

U kunt van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 11.00 uur terecht bij de COVID-testpoli.

Uitslag

Voor uw uitslag verwijzen we u graag naar GGD Zeeland, uw huisarts of Mijn.adrz.nl.

Uitslag Coronatest

De COVID-testpoli is een samenwerking met de GGD. Voor de uitslag van uw Coronatest verwijzen we u graag naar GGD Zeeland, uw huisarts of Mijn.adrz.nl.

Wanneer u getest bent op het coronavirus, ontvangt u zo snel mogelijk via de GGD telefonisch de testuitslag. Het streven is om binnen twee werkdagen de uitslag door te geven. Let op: de 48 uur gaat in op het einde van de dag waarop u getest bent.

Op Mijn Adrz is de uitslag binnen een werkdag zichtbaar. Alleen patiënten van Adrz kunnen inloggen op Mijn Adrz. U bent patiënt van Adrz als uw legitimatiebewijs gecontroleerd en geregistreerd is bij Adrz. Voor het inloggen heeft u een DigiD met sms-controle nodig. Let op: de sms-controle is niet standaard ingesteld, dit dient u eenmalig aan te vragen via de website van DigiD. Meer informatie en een instructiefilmpje over Mijn Adrz vindt u hier.

Het is niet mogelijk om rechtstreeks naar de testpoli in Goes of Zierikzee te rijden voor een test. Kijk voor meer informatie over het testbeleid op de website van GGD Zeeland.