Het nieuws over maatregelen rondom de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) volgt elkaar snel op. Via deze website houden we u op de hoogte.
Hier leest u het laatste nieuws en de laatste informatie over het coronavirus bij Adrz.

Adrz en Siemens Healthineers realiseren tweede CT-scanner in Goes

Woensdag 19 september 2018 ondertekenden voorzitter van de raad van bestuur van Adrz Claudia Brandenburg en Sjaak van der Pouw, Directeur Enterprise Services and Solutions van Siemens Healthineers de overeenkomst voor de realisatie van een hypermoderne CT-scanner in het ziekenhuis in Goes.

De realisatie van deze tweede CT-scanner is onderdeel van de vernieuwingen die worden doorgevoerd in Goes. Brandenburg: “We investeren op dit moment flink in de kwaliteit van onze zorg. Een extra CT-scanner stond hoog op onze wensenlijst. Met Siemens Healthineers hebben we een constructieve partner gevonden voor de realisatie. In april volgend jaar staat een apparaat met daarin de modernste techniek tot onze beschikkingen. De nieuwe CT-scanner heeft veel voordelen voor de patiënt. Zo scant de CT met een zo laag mogelijke dosis en biedt samen met de nieuwste software een snellere en verbeterde diagnostiek. De nieuwe CT kan bovendien met twee röntgenbuizen tegelijkertijd scannen voor preciezere beelden. Het biedt ook meer mogelijkheden voor onderzoek van het hart en de longen en voor onderzoek van kinderen en traumapatiënten.”

Van der Pouw: “Binnen ons langdurige partnerschap kijken we samen met Adrz hoe we de zorg voor de regio kunnen verbeteren. Deze innovatieve CT-scanner is daarin een logische vervolgstap. Wij zijn er trots op dat wij er een bijdrage aan kunnen leveren dat Adrz zijn zorgfuncties hoogwaardig kan invullen.”

Met het ondertekenen van de overeenkomst is de realisatie van de tweede CT officieel gestart. De voorbereidende werkzaamheden zijn al gestart. Dit kan voor patiënten die de afdelingen Radiologie en Kaakchirurgie bezoeken enige overlast veroorzaken. Het ADRZ doet er samen met Siemens Healthineers alles aan om deze overlast zoveel mogelijk te beperken. Naar verwachting wordt de nieuwe CT-scanner in april 2019 in gebruik genomen.