Adrz ontving het kwaliteitskeurmerk de ‘Bronzen Smiley’ van stichting Kind & Ziekenhuis voor de nieuwe Kraam- en Kinderafdeling in het Moeder & Kind centrum.

Het optimaliseren van de kindgerichte zorg in Nederland is het doel van Kind & Ziekenhuis. Om dit doel te bereiken is een kwaliteitsontwikkeling van kindgerichte zorg in zorgorganisaties. Dit doen zij door het uitreiken van de Smiley.

De stichting Kind & Ziekenhuis bekroonde in augustus 2018 alvast de nieuwe Kraam- en Kinderafdeling met een Bronzen Smiley als bewijs van goede kind- en gezinsgerichte zorg. De Smiley geeft aan dat we in Adrz rekening houden met de specifieke behoeften van kinderen, zoals het serieus nemen van angst en stress en het zoveel mogelijk voorkomen van pijn. Verder vereist de certificering onder andere de mogelijkheid om een ruggenprik te krijgen tijdens de bevalling, de aanwezigheid van een lactatiekundige die kan begeleiden bij de borstvoeding en de aanwezigheid van éénpersoonskamers waar moeder, partner en kind dag en nacht kunnen verblijven. De Kinderafdeling van Adrz ontving eerder al de Bronzen Smiley.