website
vaderKind

Arboretum

Via deze pagina houden we u op de hoogte van de werkzaamheden in en rondom het Arboretum Neonatum: het geboortebos naast het ADRZ.

 

Vanaf maandag 4 december 2017 start de herinrichting geboortebos. Het geboortebos wordt bij het voorterrein betrokken en krijgt een meer open karakter. Het opknappen van het bos gebeurt in verschillende fasen. Tijdens de eerste fase worden bomen en struiken die er slecht aan toe zijn, verwijderd.
Daarna wordt een plan gemaakt voor het herplaatsen van struiken en het plaatsen van nieuwe bomen en struiken. De geboortebordjes uit het huidige bos komen terug op een centrale plek. Daarnaast krijgt het beeld ‘de Hommage’ een centrale plaatst in het Geboortebos.

 

Initiatiefnemer van het Arboretum Neonatum, dokter Boon, is bij de herinrichting van het bos betrokken. Hoe het geboortebos er na de herinrichting uit komt te zien, wordt pas duidelijk nadat de eerste fase is afgerond.

 

Tijdens de werkzaamheden in het Arboretum kan geen gebruik gemaakt worden van het bos en kan er sprake zijn van (geluids)overlast. De werkzaamheden duren ongeveer drie weken. Daarna wordt verder gekeken naar de inrichting van het nieuwe geboortebos.

 

Wanneer er meer duidelijk is over de herinrichting van het bos, leest u dat op deze pagina.

 

Vanaf maandag 19 februari 2018 start Emergis  met de werkzaamheden aan het Arboretum. Emergis begint aan de kant van de ’s Gravenpolderseweg.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.