website
header04
header02
header03

Chirurgen ADRZ

Chirurgie is verdeeld in diverse subspecialisaties: gastro-enterologie, hoofd-hals chirurgie, chirurgie bij kinderen, oncologie/mammachirurgie, traumachirurg en vaatchirurgie. Hieronder ziet u hoe de specialisaties verdeeld zijn over de chirurgen. De chirurgen zorgen jaarlijks door middel van bijscholing dat zij geregistreerd blijven en aan de hedendaagse kwaliteitseisen blijven voldoen. De kwaliteit van de geleverde zorg wordt jaarlijks door diverse instanties gemeten.

 

 

Dr. Matthijs Faber

Registratie: Algemeen chirurg en vaatchirurg met endovasculaire aantekening

Opleiding: Rotterdam

Gevestigd sinds: 2015

Aandachtsgebieden: algemene chirurgie, vaatchirurgie

Locaties: Goes en Vlissingen

 

Matthijs Faber legde zijn artsexamen af aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hierna volgde hij de opleiding tot algemeen chirurg en vaatchirurg in het Franciscus Gasthuis te Rotterdam en het Erasmus MC. In deze periode heeft hij met goed gevolg het Europees examen vaatchirurgie afgelegd (FEBVS). Tevens is hij, tijdens zijn opleiding, op 12 april 2012 gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit op een proefschrift over drukoverbelasting van de rechter hartkamer. Na zijn opleiding werkte hij als fellow vaatchirurgie in het Amphia ziekenhuis te Breda en als vrijgevestigd vaatchirurg in Frankrijk alvorens te starten in het ADRZ.

 

Jack Helleman

Opleiding: Heelkunde: Antwerpen/Amphia Breda, Vaatchirurgie: MUMC Maastricht
Gevestigd sinds: 2012
Aandachtsgebieden: vaatchirurgie, flebologie, buikwandchirurgie, algemeen
Locaties: Goes en Vlissingen 

Jan Jansen

Registratie: gastro-intestinaal chirurg en chirurg oncoloog
Opleiding: Academisch Ziekenhuis Maastricht
Gevestigd sinds: 2007
Aandachtsgebieden: maag-darm, buikwand, laparoscopie, proctologie, algemene chirurgie
Locaties: Goes en Vlissingen

 

Jan Jansen is een gecertificeerd gastro-intestinaal chirurg, chirurg-oncoloog en chirurg bij kinderen. Hij heeft een verdere specialisatie in buikwandchirurgie (liesbreuken en buikwandbreuken), proctologie (behandeling van problemen rondom de anus) en laparoscopie (kijkbuisoperaties). Hij is opgeleid in het Maaslandziekenhuis in Sittard en het Academisch Ziekenhuis in Maastricht. Sinds 2007 werkt hij in het ADRZ. Vanaf 2013 is Jansen ook werkzaam in de Victoriakliniek in Zierikzee als liesbreukchirurg en proctoloog. 

Dr. Gijs de Klerk

Registratie: traumachirurg
Opleiding: UMC Utrecht
Gevestigd sinds: 2014
Aandachtsgebieden: traumachirurgie, osteoporose en algemene chirurgie
Locaties: Goes en Vlissingen

 

Gijs de Klerk is sinds juni 2014 werkzaam in het ADRZ als algemeen chirurg met als aandachtsgebied traumachirurgie. De opleiding tot algemeen chirurg volgde hij in Utrecht (Universitair Medisch Centrum) en Almelo (ZGT). Binnen de traumachirurgie is hij gespecialiseerd in de geriatrische (oudere) patiënt. Door de zorg rondom deze kwetsbare groep te optimaliseren zijn de resultaten van fractuurbehandeling, landelijk, duidelijk verbeterd. Een onderdeel van de fractuurbehandeling bij de oudere patiënt is de diagnostiek naar en behandeling van osteoporose (botontkalking). Door adequate behandeling van osteoporose kunnen vele fracturen worden voorkomen. Hij is gepromoveerd op het optimaliseren van het onderzoek naar osteoporose. 

Dr. Titia Lans

Registratie: Oncologisch - mammachirurg

Opleiding: Rotterdam, Erasmus MC

Gevestigd sinds: 2008

Aandachtsgebieden: mamma, melanoom

Locaties: Vlissingen en Goes

 

Titia Lans is gecertificeerd oncologisch chirurg en gespecialiseerd in de mammachirurgie. Zij is gepromoveerd op een experimentele behandeling voor melanoom patiënten in de Daniel den Hoed kliniek. Zij is opgeleid in het Erasmus MC tot oncologisch chirurg en heeft daarna een KWF fellowship voor medisch specialisten verkregen. Hiermee heeft zij in verschillende Europese centra ervaring opgedaan binnen de oncoplastische mammachirurgie. Sindsdien heeft ze zich gespecialiseerd in de borstkanker chirurgie, waarbij de beste zorg voor de patiënt altijd centraal staat bij het werken in een multidisciplinair borstkanker team. Naast het werk als oncologisch chirurg organiseert dr. Lans een jaarlijks borstkanker congres en participeert als docent tijdens opleidingen en cursussen in de oncoplastische mammachirurgie.

 
Hugo Nijhof

Registratie: gastro-intestinale en oncologische chirurgie

Opleiding: Amsterdam en Haarlem
Gevestigd sinds: 2014
Aandachtsgebieden: laparoscopie, buikwand, darm, proctologie, algemene chirurgie
Locaties: Goes en Vlissingen

 

Hugo Nijhof heeft geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht  en heeft zijn vervolgopleiding tot chirurg in Amsterdam en Haarlem  gevolgd. Zijn aandachtgebieden zijn Gastro-Intestinale en Oncologische Chirurgie.  Voor zijn start in het ADRZ heeft hij ervaring opgedaan in verschillende grote centra in Nederland en zich verder toe kunnen leggen op ‘minimaal invasieve’ technieken in de behandeling van zowel (endel)darmkanker, littekenbreuken en liesbreuken.

Marjan Reichart

Registratie: vaatchirurg (incl. endovasculair en flebologie) en chirurg-oncoloog
Opleiding: chirurgie: Universiteit van Amsterdam, vaatchirurgie: Medisch Spectrum Twente in Enschede
Gevestigd sinds: 2003
Aandachtsgebieden: vaatchirurgie en flebologie, mammachirurgie, laparoscopie en wondzorg
Locaties: Goes, Vlissingen en Zierikzee

 

Marjan Reichart is vaatchirurg met een aantekening voor endovasculaire chirurgie en flebologie (spataderen). Daarnaast is zij chirurg-oncoloog gespecialiseerd in de mammachirurgie. Tot het terrein van de vaatchirurgie behoren niet alleen de aandoeningen van de slagaders, maar ook spataders en de behandeling van chronische wonden bij onder andere diabetes. Marjan Reichart is sinds 2002 in dienst van het ADRZ en is werkzaam op alle locaties. In Zierikzee houdt zij onder andere EVLT (EndoVenous Laser Therapy) spreekuur voor de behandeling van spataders. 

 
Dr. Willem Rinsema

Registratie: maag-darm-leverchirurg en chirurg bij kinderen
Opleiding: Dordrecht en Maastricht
Gevestigd sinds: 1990
Aandachtsgebieden: maag-darm, hoofd-hals, buikwand, traumatologie, oncologie, chirurgie bij kinderen
Locaties: Goes, Vlissingen en Zierikzee

 

Willem Rinsema is algemeen chirurg met een specialisatie in Gastro-Intestinale Chirurgie, buikwandchirurgie en Hoofd Hals chirurgie. Hij is opgeleid in Dordrecht en in Maastricht. Sinds 1990 is hij werkzaam in Zeeland, in het huidige ADRZ. Op 6 maart 1992 is hij gepromoveerd op een proefschrift over de behandeling van maag-darm fistels.

 

 

 

Winanda de Ruijter

Registratie: gastro-intestinaal chirurg en chirurg-oncoloog
Opleiding: Nijmegen en Tilburg
Gevestigd sinds: 2014
Aandachsgebieden: laparoscopie, buikwand, darm, proctologie en algemene chirurgie
Locaties: Goes en Vlissingen

 

Winanda de Ruijter is sinds 1 januari 2015 werkzaam bij het ADRZ. Haar aandachtsgebied is (laparoscopische) gastro-intestinale en oncologische chirurgie.

Dr De Ruijter heeft eind 2015 met succes de eerste Transanale Endoscopische Microchirurgische ingrepen (TEM) uitgevoerd. De TEM is een operatietechniek waarbij afwijkingen in de endeldarm (het laatste gedeelte van de darm) via de anus verwijderd worden. Deze techniek wordt vooral toegepast bij goedaardige gezwellen van de endeldarm of bij kwaadaardige gezwellen in een heel vroeg stadium. Het grote voordeel van deze operatiemethode ten opzichte van andere plaatselijke operatietechnieken is dat grotere afwijkingen in de endeldarm op deze manier in zijn geheel verwijderd kunnen worden. Ook is het met deze methode niet nodig om een uitwendige buikwond te maken en kan een grote buikoperatie of stoma dus vaak voorkomen worden. Voor de patiënt is dit een enorme verbetering omdat het herstel sneller is met minder kans op problemen. De implementatie van deze techniek is gebeurd onder begeleiding van gastoperateur dr Zimmerman uit het ETZ Tilburg. Dr De Ruijter neemt binnen het ADRZ deel aan de commissie pijnbestrijding. 

 

 

Joep Timmermans

Joep Timmermans is aangesteld om tijdelijk de traumachirurgische groep te versterken. Timmermans is opgeleid in Maastricht en Heerlen tot chirurg met aandachtsgebied traumachirurgie. Hierna heeft hij gedurende ruim 2,5 jaar een verdere verdieping in de traumachirurgie doorlopen in het ETZ te Tilburg en het MUMC in Maastricht.

 

 

Dr. Lisette te Velde

Lisette te Velde legde haar artsexamen af aan de Vrije Universiteit (VU), volgde de opleiding tot Oncologisch chirurg aan het Antoni van Leeuwenhoek/AMC en behaalde een master aan de Business School van de Universiteit van Amsterdam. De laatste jaren was zij als chirurg werkzaam binnen de VU. Sinds juli 2016 is zij als oncologisch chirurg werkzaam binnen het ADRZ met als aandachtsgebied de oncologische zorg (mammazorg en melanomen), zowel klinisch als poliklinisch. Naast chirurg is mevrouw Te Velde ook bestuurslid binnen het ADRZ.

 

 

Robert de Vos tot Nederveen Cappel

Registratie: gastro-intestinaal chirurg en chirurg-oncoloog
Opleiding: ErasmusMC Rotterdam
Gevestigd sinds: 2012
Aandachtsgebieden: laparoscopie, buikwand, darm, proctologie en algemene chirurgie
Locaties: Goes, Vlissingen en Zierikzee

 

Robert de Vos is sinds januari 2012 werkzaam in het ADRZ als chirurg. Zijn aandachtsgebieden zijn gastro-intestinale (buik-) chirurgie, oncologische chirurgie, buikwandchirurgie en laparoscopie (operatie via kijktechniek). De opleiding tot algemeen chirurg heeft hij in Rotterdam gevolgd (Ikazia Ziekenhuis en het Erasmus MC). Robert is voorzitter van de tumorwerkgroep Gastro-Enterologie en actief betrokken bij kwaliteitsverbeteringsprojecten binnen de GE oncologie.

 

 

 

Marco Waleboer

Registratie: traumachirurg en chirurg bij kinderen
Opleiding: 1998-2003 Leiden UMC, 2005-2007 UMC Groningen
Gevestigd sinds: 2007
Aandachtsgebieden: traumachirurgie, mammachirurgie, algemene chirurgie
Locaties: Goes en Vlissingen

 

Marco Waleboer is Europees gecertificeerd traumachirurg en gecertificeerd chirurg bij kinderen. Hij is opgeleid tot algemeen chirurg met differentiatie oncologie in het Leiden UMC, en deed een vervolgopleiding traumachirurgie in het UMC Groningen en fellowship in MHH Hannover. In 2007 is hij in Zeeland gevestigd. Als allround traumachirurg gaat zijn speciale interesse uit naar de letsels van de bovenste extremiteit, elleboog, hand en pols. Regelmatig houdt hij lezingen en participeert als docent tijdens opleidingen en cursussen in de traumachirurgie. Naast zijn werk als chirurg is Waleboer ook actief in diverse bestuursfuncties. Landelijk voor de Nederlandse vereniging voor Heelkunde en de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie, daarnaast voorzitter van het Coöperatief Medisch Specialistisch Bedrijf ADRZ.