website
header04
header02
header03

Chirurgen ADRZ

Chirurgie is verdeeld in diverse subspecialisaties: gastro-enterologie, hoofd-hals chirurgie, chirurgie bij kinderen, oncologie/mammachirurgie, traumachirurg en vaatchirurgie. Hieronder ziet u hoe de specialisaties verdeeld zijn over de chirurgen. De chirurgen zorgen jaarlijks door middel van bijscholing dat zij geregistreerd blijven en aan de hedendaagse kwaliteitseisen blijven voldoen. De kwaliteit van de geleverde zorg wordt jaarlijks door diverse instanties gemeten.

 

 

dr Paul Berger

Registratie: vaatchirurg (incl. endovasculair en flebologie)
Opleiding:
algemene chirurgie in Groningen en Leeuwarden; vaatchirurgie in het Radboud UMC in Nijmegen
Gevestigd sinds: 2015
Aandachtsgebieden: vaatchirurgie inclusief flebologie, algemene chirurgie
Locaties: Goes en Vlissingen

Paul Berger vormt samen met Jack Helleman en Marjan Reichart het team vaatchirurgen. Berger is opgeleid in Groningen en Leeuwarden als algemeen chirurg. Hierna heeft hij zijn vervolgopleiding vaatchirurgie gedaan in het Radboud UMC in Nijmegen en heeft hij in Utrecht en Noorwegen gewerkt. Op 10 maart promoveerde Berger op geïnfecteerde kunststof vaatprotheses van de aorta.

Het ADRZ telt nu drie endovasculair geregistreerde vaatchirurgen, waardoor de continuïteit van de complexe zorg in het ADRZ geborgd is. Mondiaal nemen hoogcomplexe endovasculaire operaties toe, terwijl de klassieke open operaties afnemen. De vaatchirurgen doen hun diensten in samenwerking met de vaatchirurgen van het Bravis Ziekenhuis.

 

Jack Helleman

Opleiding: Heelkunde: Antwerpen/Amphia Breda, Vaatchirurgie: MUMC Maastricht
Gevestigd sinds: 2012
Aandachtsgebieden: vaatchirurgie, flebologie, buikwandchirurgie, algemeen
Locaties: Goes en Vlissingen

 

 
Jan Jansen

Registratie: gastro-intestinaal chirurg en chirurg oncoloog
Opleiding: Academisch Ziekenhuis Maastricht
Gevestigd sinds: 2007
Aandachtsgebieden: maag-darm, buikwand, laparoscopie, proctologie, algemene chirurgie
Locaties: Goes en Vlissingen

Jan Jansen is een gecertificeerd gastro-intestinaal chirurg, chirurg-oncoloog en chirurg bij kinderen. Hij heeft een verdere specialisatie in buikwandchirurgie (liesbreuken en buikwandbreuken), proctologie (behandeling van problemen rondom de anus) en laparoscopie (kijkbuisoperaties). Hij is opgeleid in het Maaslandziekenhuis in Sittard en het Academisch Ziekenhuis in Maastricht. Sinds 2007 werkt hij in het ADRZ. Vanaf 2013 is Jansen ook werkzaam in de Victoriakliniek in Zierikzee als liesbreukchirurg en proctoloog.

 

dr Gijs de Klerk

Registratie: traumachirurg
Opleiding: UMC Utrecht
Gevestigd sinds: 2014
Aandachtsgebieden: traumachirurgie, osteoporose en algemene chirurgie
Locaties: Goes, Vlissingen

Gijs de Klerk is sinds juni 2014 werkzaam in het ADRZ als algemeen chirurg met als aandachtsgebied traumachirurgie. De opleiding tot algemeen chirurg volgde hij in Utrecht (Universitair Medisch Centrum) en Almelo (ZGT). Binnen de traumachirurgie is hij gespecialiseerd in de geriatrische (oudere) patiënt. Door de zorg rondom deze kwetsbare groep te optimaliseren zijn de resultaten van fractuurbehandeling, landelijk, duidelijk verbeterd. Een onderdeel van de fractuurbehandeling bij de oudere patiënt is de diagnostiek naar en behandeling van osteoporose (botontkalking). Door adequate behandeling van osteoporose kunnen vele fracturen worden voorkomen. Hij is gepromoveerd op het optimaliseren van het onderzoek naar osteoporose. 

   
Marjan Reichart

Registratie: vaatchirurg (incl. endovasculair en flebologie) en chirurg-oncoloog
Opleiding: chirurgie: Universiteit van Amsterdam, vaatchirurgie: Medisch Spectrum Twente in Enschede
Gevestigd sinds: 2003
Aandachtsgebieden: vaatchirurgie en flebologie, mammachirurgie, laparoscopie en wondzorg
Locaties: Goes, Vlissingen en Zierikzee

Marjan Reichart is vaatchirurg met een aantekening voor endovasculaire chirurgie en flebologie (spataderen). Daarnaast is zij chirurg-oncoloog gespecialiseerd in de mammachirurgie.

Tot het terrein van de vaatchirurgie behoren niet alleen de aandoeningen van de slagaders, maar ook spataders en de behandeling van chronische wonden bij onder andere diabetes. Marjan Reichart is sinds 2002 in dienst van het ADRZ en is werkzaam op alle locaties. In Zierikzee houdt zij onder andere EVLT (EndoVenous Laser Therapy) spreekuur voor de behandeling van spataders.

 

 
dr Willem Rinsema

Registratie: maag-darm-leverchirurg en chirurg bij kinderen
Opleiding: Dordrecht en Maastricht
Gevestigd sinds: 1990
Aandachtsgebieden: maag-darm, hoofd-hals, buikwand, traumatologie, oncologie, chirurgie bij kinderen
Locaties: Goes, Vlissingen en Zierikzee

Willem Rinsema is algemeen chirurg met een specialisatie in Gastro-Intestinale Chirurgie, buikwandchirurgie en Hoofd Hals chirurgie. Hij is opgeleid in Dordrecht en in Maastricht. Sinds 1990 is hij werkzaam in Zeeland, in het huidige ADRZ. Op 6 maart 1992 is hij gepromoveerd op een proefschrift over de behandeling van maag-darm fistels.

 

 

 

Winanda de Ruijter

Registratie: gastro-intestinaal chirurg en chirurg-oncoloog
Opleiding: Nijmegen en Tilburg
Gevestigd sinds: 2014
Aandachsgebieden: laparoscopie, buikwand, darm, proctologie en algemene chirurgie
Locaties: Goes en Vlissingen

Winanda de Ruijter is sinds 1 januari 2015 werkzaam bij het ADRZ. Haar aandachtsgebied is (laparoscopische) gastro-intestinale en oncologische chirurgie.

Dr De Ruijter heeft eind 2015 met succes de eerste Transanale Endoscopische Microchirurgische ingrepen (TEM) uitgevoerd. De TEM is een operatietechniek waarbij afwijkingen in de endeldarm (het laatste gedeelte van de darm) via de anus verwijderd worden. Deze techniek wordt vooral toegepast bij goedaardige gezwellen van de endeldarm of bij kwaadaardige gezwellen in een heel vroeg stadium. Het grote voordeel van deze operatiemethode ten opzichte van andere plaatselijke operatietechnieken is dat grotere afwijkingen in de endeldarm op deze manier in zijn geheel verwijderd kunnen worden. Ook is het met deze methode niet nodig om een uitwendige buikwond te maken en kan een grote buikoperatie of stoma dus vaak voorkomen worden. Voor de patiënt is dit een enorme verbetering omdat het herstel sneller is met minder kans op problemen. De implementatie van deze techniek is gebeurd onder begeleiding van gastoperateur dr Zimmerman uit het ETZ Tilburg.

Dr De Ruijter neemt binnen het ADRZ deel aan de commissie pijnbestrijding.

 

 

 

Joep Timmermans

Joep Timmermans is aangesteld om tijdelijk de traumachirurgische groep te versterken.

Timmermans is opgeleid in Maastricht en Heerlen tot chirurg met aandachtsgebied traumachirurgie. Hierna heeft hij gedurende ruim 2,5 jaar een verdere verdieping in de traumachirurgie doorlopen in het ETZ te Tilburg en het MUMC in Maastricht.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisette te Velde

Lisette te Velde legde haar artsexamen af aan de Vrije Universiteit (VU), volgde de opleiding tot Oncologisch chirurg aan het Antoni van Leeuwenhoek/AMC en behaalde een master aan de Business School van de Universiteit van Amsterdam. De laatste jaren was zij als chirurg werkzaam binnen de VU. Sinds juli 2016 is zij als oncologisch chirurg werkzaam binnen het ADRZ met als aandachtsgebied de oncologische zorg (mammazorg en melanomen), zowel klinisch als poliklinisch.

Naast chirurg is mevrouw Te Velde ook bestuurslid binnen het ADRZ.

 

 

 

 

 

Robert de Vos tot Nederveen Cappel

Registratie: gastro-intestinaal chirurg en chirurg-oncoloog
Opleiding: ErasmusMC Rotterdam
Gevestigd sinds: 2012
Aandachtsgebieden: laparoscopie, buikwand, darm, proctologie en algemene chirurgie
Locaties: Goes, Vlissingen en Zierikzee

Robert de Vos is sinds januari 2012 werkzaam in het ADRZ als chirurg. Zijn aandachtsgebieden zijn gastro-intestinale (buik-) chirurgie, oncologische chirurgie, buikwandchirurgie en laparoscopie (operatie via kijktechniek).

De opleiding tot algemeen chirurg heeft hij in Rotterdam gevolgd (Ikazia Ziekenhuis en het Erasmus MC). Robert is voorzitter van de tumorwerkgroep Gastro-Enterologie en actief betrokken bij kwaliteitsverbeteringsprojecten binnen de GE oncologie.

 

 

 

Marco Waleboer

Registratie: traumachirurg en chirurg bij kinderen
Opleiding: 1998-2003 Leiden UMC, 2005-2007 UMC Groningen
Gevestigd sinds: 2007
Aandachtsgebieden: traumachirurgie, mammachirurgie, algemene chirurgie
Locaties: Goes en Vlissingen

Marco Waleboer is Europees gecertificeerd traumachirurg en gecertificeerd chirurg bij kinderen. Hij is opgeleid tot algemeen chirurg met differentiatie oncologie in het Leiden UMC, en deed een vervolgopleiding traumachirurgie in het UMC Groningen en fellowship in MHH Hannover. In 2007 is hij in Zeeland gevestigd. Als allround traumachirurg gaat zijn speciale interesse uit naar de letsels van de bovenste extremiteit, elleboog, hand en pols. Regelmatig houdt hij lezingen en participeert als docent tijdens opleidingen en cursussen in de traumachirurgie.

Naast zijn werk als chirurg is Waleboer ook actief in diverse bestuursfuncties. Landelijk voor de Nederlandse vereniging voor Heelkunde en de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie, daarnaast voorzitter van het Coöperatief Medisch Specialistisch Bedrijf ADRZ.