Het nieuws over maatregelen rondom de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) volgt elkaar snel op. Via deze website houden we u op de hoogte.
Hier leest u het laatste nieuws en de laatste informatie over het coronavirus bij Adrz.

Kom naar het symposium en leer meer over MS

‘Multiple Sclerose (MS) is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Een auto-immuunziekte waarbij iets mis is in je eigen afweersysteem,’ legt neuroloog Christiaan de Brabander uit. Wilt u meer te weten komen over MS? Bezoek dan het symposium in De Stenge (Heinkenszand) op zaterdag 11 mei 2019.

‘Multiple Sclerose (MS) is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Een auto-immuunziekte waarbij iets mis is in het eigen afweersysteem,’ legt neuroloog Christiaan de Brabander uit.

Hoewel alle neurologen in Adrz patiënten met MS behandelen, is hij samen met zijn collega Edwin Peters gespecialiseerd in deze ziekte. Het is geen spierziekte, zoals weleens wordt gedacht, maar er is iets mis in de hersenen, het ruggenmerg en de oogzenuwen.

MS-patiënten kunnen last hebben van (extreme) vermoeidheid, oogproblemen, prikkelingen en tintelingen in armen en benen, blaasproblemen, seksuele problemen en spierzwakte.

Wilt u meer te weten komen over MS? Bezoek dan het symposium in De Stenge (Heinkenszand). Zaterdag 11 mei 2019 organiseert het netwerk Multiple Sclerose Zorg Zeeland het symposium ‘MS Zorg Zeeland in beweging’.

Een symposium voor iedereen die bekend is met de ziekte Multiple Sclerose en partners/mantelzorgers. De laatste ontwikkelingen op het gebied van MS worden gepresenteerd door onder andere neuroloog Christiaan de Brabander en patiënten, collega’s en andere belangstellenden kunnen kennis maken met het netwerk.

Lees meer over het symposium en aanmelden op Mszorgzeeland.nl.