Deze folder geeft u informatie over een ooglidcorrectie. Het is goed u te realiseren dat voor u persoonlijk de situatie anders kan zijn dan beschreven.

Er zijn verschillende afwijkingen die door middel van een ooglidcorrectie hersteld kunnen worden. De meest voorkomende zijn:

  • Wallen: een verdikking van de onderoogleden, waardoor men een vermoeide uitdrukking krijgt. De oorzaak is vaak plaatselijk teveel vetweefsel.
  • Huidoverschot: met het klimmen der jaren wordt de huid van het ooglid dunner en minder elastisch, waardoor een huidoverschot kan ontstaan. De huid kan zelfs over de wimpers heen hangen. U kunt dan het gevoel krijgen voortdurend de wenkbrauwen te moeten optrekken. Bij het onderooglid ontstaan rimpels.
  • Hangende wenkbrauwen: soms worden de hangende oogleden veroorzaakt door het hangen van de wenkbrauwen of het voorhoofd. In dit geval is een wenkbrauw- of voorhoofdslift de juiste oplossing.

Bij een bovenooglidcorrectie is het litteken enkele weken tot maanden zichtbaar in de vorm van een klein rood streepje, maar het bevindt zich in de plooi van het bovenooglid en is daarom nauwelijks zichtbaar. Bij een onderooglidcorrectie geldt hetzelfde, het littekentje zit dan vlak onder  de wimpers en ook bijna niet te zien.