Kom beleven, doen en zien tijdens de open dag

De open dag wordt verzet naar een andere datum. Wanneer deze datum bekend is, brengen wij u direct op de hoogte.

Tijdens de Ontdekdezorg week openen wij de deuren van het ziekenhuis in Goes. Op zaterdag 21 maart tussen 10.00 en 15.00 uur kun je een kijkje nemen achter de schermen bij verschillende afdelingen. Zij geven met een demonstratie, workshop of presentatie een goed beeld van hun werk.

Algemene informatie

De deuren staan open voor iedereen die een kijkje achter de schermen van het ziekenhuis wil nemen en benieuwd is hoe het er in de dagelijkse praktijk aan toe gaat.

  • Zaterdag 21 maart 2020
  • Van 10.00 tot 15.00 uur
  • Adrz Goes (‘s-Gravenpolderseweg 114)
  • Gratis parkeren

Programma open dag 2020

Een bomvol programma, leuk voor jong en oud! Jij komt toch ook?

Acute Opname Afdeling

Wat gebeurt er eigenlijk allemaal op deze afdeling, waar we alle patiënten opvangen, die plotseling worden opgenomen?

Beeldvormende Technieken

Kom even in een CT-scan liggen of op de tafel bij de Röntgenafdeling, om te ervaren hoe dat voelt. Natuurlijk is de radioloog aanwezig om uitleg te geven.

Centrale Sterilisatie Afdeling

Kom zelf een snoepje sealen, precies zoals deze afdeling dit doet met het steriel verpakken van medische instrumenten en gereedschappen.

Diëtetiek

Kom meer te weten over voeding en het werk van een diëtist in het ziekenhuis.

Donatiecoördinatoren

Durf je het spel ‘Dr. Donor’ aan? Een ervaringsdeskundige vertelt je alles over donatie.

Ergotherapie

Kun je doen wat je wil doen?

Functieafdeling Cardiologie

Bekijk een hartkatheterisatiekamer, echokamer (hart) en een ergokamer. Natuurlijk zijn verschillende functielaboranten aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

Functieafdeling Klinische Neurofysiologie

Kom kijken naar de demonstratie en ervaar hoe het is op de afdeling.

Gipskamer

Een zieke knuffel of pop? Kinderen kunnen met hun stoffen vriendjes naar het poppen- en knuffelspreekuur op de Gipskamer. Daar gipsen we armen, benen of pootjes met een lach.

Hartbewaking

Kom een kijkje nemen op een kamer van de Hartbewaking.

Heelkunde

Hoor hier alles over de leerafdeling, algemene chirurgie, voeding en beweging.

Intensive Care

Bekijk de spannende demonstratie en oefen zelf de basistechnieken van het reanimeren.

Keel-, Neus- en Oorheelkunde

Welke apparaten gebruikt een KNO-arts eigenlijk?

Kwaliteit en Veiligheid

‘Samen Beslissen’ is één van de manieren waarop we samen met de patiënt tot de best passende zorg komen. Dat kan onder andere met de drie goede vragen. Daarover vertellen we je graag alles.

Logopedie

Durf je onze tongbrekers aan? Ontdek hoe wij taal-, spraak-, stem- en slikstoornissen bij volwassenen onderzoeken en behandelen.

Laboratorium

Wil je graag weten wat er tussen de bloedafname en de uitslag gedaan wordt op het Laboratorium? Kom dan langs. We vertellen je er graag alles over, óók over de andere onderzoek en die we hier verrichten.

Moeder & Kind centrum

Bezichtig een deel van de Kinderafdeling en stel bij de stand al je vragen over het Moeder & Kind centrum.

Operatiekamer

Een afdeling achter gesloten deuren, waar verschillende disciplines samenwerken. Ben je benieuwd hoe het eraan toe gaat bij de afdelingen Anesthesie, Chirurgie en Recovery? Kom dan zéker even kijken.

Personeel, Organisatie en Opleidingen

Interesse in werken en leren bij Adrz? Ga naar de stand, we informeren je graag!

Personeelsrestaurant

Hoe smaakt eigenlijk een ziekenhuismaaltijd? Ontdek het nieuwe voedingsconcept. Dit is volledig afgestemd op de wensen en behoeften van patiënten en bezoekers.

Reumatologie

Laat een gewrichtsecho maken van je hand of pols of onderga een nagelriemonderzoek.

Spoedeisende Hulp

Beleef de hectiek op deze afdeling en ontdek hoe veelzijdig het werk hier is!

Toestemmingen

Is het voor jou onduidelijk waarvoor je toestemming geeft? We willen onduidelijkheden en misverstanden voorkomen. Kom naar de open dag, dan lichten we het graag aan je toe.

Leren en werken bij Adrz

Kom jij ons team versterken? Bij Adrz doen gepassioneerde medewerkers, medisch specialisten en stagiairs elke dag hun uiterste best om de zorg voor de patiënten continu te verbeteren. De open dag van Adrz is een prima gelegenheid om met ons kennis te maken. Je werkt bij ons in een werkomgeving met de nieuwste technologieën en behandelmethoden. We werken continu aan vernieuwing. Ben je enthousiast over werken bij Adrz? Kom dan naar de open dag of neem een kijkje op onze vacaturepagina.

Maak kennis met onze samenwerkingsverbanden

Maak tijdens de open dag kennis met onze samenwerkingsverbanden. Kom langs bij de stand en zij vertellen je over de verschillende zorgonderdelen, de samenwerking met Adrz en hoe het is om te leren én werken in de branche.

Emergis

Emergis is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.
Jaarlijks behandelen zij circa 13.000 mensen met uiteenlopende problemen: psychiatrische stoornissen, verslaving, problemen op het gebied van wonen en werken, veiligheid, huiselijk geweld. Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

Witte Kruis

Witte Kruis is de grootste ambulancehulpverleningsdienst van Nederland. De hulpverleningsdienst is tot het uiterste gedreven om de kansen op een betere gezondheid, veiligheid en kwaliteit van leven te vergroten.

Revant

Een ziekte, ongeval of aangeboren aandoening kan leiden tot een leven met een beperking. Samen met de revalidant werken wij professioneel, interdisciplinair en met toewijding aan eigen regie en zelfstandigheid. Afgestemd op de persoonlijke situatie en volgens de nieuwste inzichten. Revant is het expertisecentrum voor medisch specialistische revalidatie in West-Brabant en Zeeland.

Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI)

Bij het ZRTI bieden zij mensen met kanker hoogwaardige radiotherapie (bestraling) en persoonlijke aandacht in een aangename omgeving.

Voor de kids

Neem een kijkje in een ambulance. Oren dicht, want misschien gaat de sirene wel af! Of kom met je knuffel naar de gipskamer. Dan laten we je zien hoe we een arm of been van jouw knuffel in het gips zetten. En vergeet de ballonnenclown niet! Hij maakt in een handomdraai de leukste figuren.

De open dag van Adrz is een feestelijke dag. Er is van alles te doen en te beleven. Natuurlijk kom je niet graag in het ziekenhuis, maar op zaterdag 21 maart maken we er een klein feestje van. Kom je ook?

Kun jij de letters vinden? Tijdens de open dag zijn op het Moeder & Kind centrum zes letters verstopt. Kun jij ze vinden en het goede woord raden? Dan ontvang jij een leuke verrassing!

Graag tot ziens op zaterdag 21 maart!