website
vaderKind

ADRZ blijft vaste bezoektijden hanteren

Door de positieve reacties op het werken met vaste bezoektijden, heeft het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) besloten deze definitief te blijven hanteren. Op de klinische afdelingen kunnen patiënten in de ochtend 2 uur en in de avond 3 uur bezoek ontvangen, op de Intensive Care (IC) en de hartbewaking (CCU) is dit 3 maal per dag 1 uur.

 

Vaste bezoektijden positief voor patiënt en medewerker

Vorig jaar pasten we de bezoektijden van de klinische afdelingen Cardiologie, Chirurgie en Orthopedie, Longgeneeskunde, Interne Geneeskunde en Oncologie aan vanwege de bestrijding van de VRE-bacterie. In plaats van een doorlopende bezoekmogelijkheid over de hele dag, konden bezoekers in de ochtend en avond op vaste tijden langskomen. Zo hadden onze verpleegkundigen meer tijd om iedereen goed te instrueren over de geldende hygiënemaatregelen.

 

Meer rust op de afdeling

De afgelopen periode bleek dat patiënten, verpleegkundigen en artsen de ingekorte tijden als zeer waardevol ervaren, omdat hierdoor meer rust is ontstaan op de afdelingen. De aangepaste tijden houden we daarom aan. De bezoektijden op de klinische afdelingen Cardiologie, Chirurgie en Orthopedie, Longgeneeskunde, Interne Geneeskunde en Oncologie zijn voortaan als volgt:

 

  • 11.00-13.00 uur
  • 17.00-20.00 uur

 

Hierbij houden we een maximum van 2 bezoekers per patiënt aan, omdat dit bijdraagt aan een positief herstelklimaat.

 

Bezoektijden Intensive Care en Hartbewaking

Naast de aangepaste bezoektijden op de klinische afdelingen, passen we ook de bezoektijden op de IC en hartbewaking (CCU) aan. Uit een enquête onder patiënten en bezoekers bleek dat op deze afdelingen juist een sterke behoefte is aan ruimere bezoektijden. We doen daarom het komende halfjaar een proef waarbij de bezoektijden worden verruimd. In plaats van 3 keer een halfuur per dag kunnen bezoekers vanaf nu 3 keer een uur per dag langskomen. Hierbij houden we de volgende tijden aan:

 

  • 11.00-12.00 uur
  • 14.00-15.00 uur
  • 19.00-20.00 uur

 

Na afloop van de proef bekijken we of de bovenstaande bezoektijden definitief worden doorgevoerd.

 

Naar de bezoektijden van alle afdelingen

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.