website
vaderKind

ADRZ stijgt in AD Ziekenhuis Top 100

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis is trots op de stijgende lijn van drie jaar op rij in de AD Ziekenhuis Top 100. Het ADRZ is dit jaar op plaats 40 geëindigd. Twee jaar geleden stond het ADRZ op plaats 69, vorig jaar op 46.

 

Voorzitter Raad van Bestuur Claudia Brandenburg: “We werken hard aan het continu verbeteren van de kwaliteit van zorg. We zullen ook deze Top 100 aangrijpen voor verdere verbetering. Elke dag doen alle medewerkers hun best om te voldoen aan wensen en behoeften van patiënten en bezoekers. We zien scores op veel gebieden stijgen. Zo waarderen patiënten ADRZ op dit moment met een 8 op het gebied van zorg (patiënttevredenheidsonderzoek onder 900 patiënten). Ook dat is een mooi resultaat. We gaan naar deze Top 100 kijken en zullen daar zeker ook van leren”. De samenwerking met het Erasmus MC gaat volgens de Raad van Bestuur ook kwaliteitsverbetering opleveren. Waar nu nog soms te weinig verrichtingen zijn voor de norm (zoals bij het blaascarcinoom), gaat een samenwerking met het Rotterdamse ziekenhuis verbetering opleveren.

 

De stijgende lijn uit de Top 100 ziet het ADRZ ook terug in patiënttevredenheid. Sinds het tweede kwartaal van 2016 meet het ziekenhuis de tevredenheid van patiënten op dezelfde manier. We kunnen daarom het verloop van afgelopen jaar goed in kaart brengen. In het tweede kwartaal van 2016 scoorde het ADRZ voor de algemene tevredenheid nog een 7,2. Een jaar later is dit een 8,0. Het ziekenhuis scoort met name goed op ‘Algemene tevredenheid’, ‘Begrijpelijke informatie’ en ‘Tijd en aandacht specialist’. Minder goed is de score voor ‘Ontslag en nazorg’. Als verbeterpunten geven patiënten suggesties op bijvoorbeeld het gebied van het maken van afspraken en het parkeerbeleid.

 

Bekijk hier de volledige AD Ziekenhuis Top 100.