website
vaderKind

SportmedX: het instituut voor sport en bewegen

Het aantal Nederlanders dat minstents één keer per week sport, is nog nooit zo hoog geweest volgens NOC*NSF. Sporters vragen specifieke zorg. Het is belangrijk dat zij gezond blijven, snel en goed herstellen van blessures en ook reageert een lichaam dat vaak in beweging is anders op een behandeling dan een minder actief lichaam. Om alle kennis en kunde op het gebied van sportzorg te bundelen en de Zeeuwse patiënt één aanspreekpunt te bieden voor optimale sportzorg is binnen het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis SportmedX opgericht.

 

SportmedX in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis is een initiatief van drie sportartsen, twaalf geregistreerde sporttherapeuten en de vakgroep orthopedie. De orthopedisch chirurgen Jaap Luttjeboer en Nico Elenbaas zijn binnen deze vakgroep gespecialiseerd in sportletsels.

 

Uitgebreid consult, specifiek gericht op de sporter

Wanneer u voor een consult naar SportmedX komt, wordt u geholpen door een sportarts, orthopeed en sporttherapeut. Hiervoor reserveren zij 30 minuten, zodat uw blessure uitgebreid beoordeeld en besproken kan worden. Door de samenwerking tussen arts, specialist en therapeut bent u ervan verzekerd dat u de juiste behandeling op het juiste moment ontvangt.

 

Een consult bij SportmedX gebeurt op basis van doorverwijzing door uw huisarts of fysiotherapeut. Voor het consult heeft u dus een verwijsbrief nodig.

 

Preventie en kennis over sportzorg

SportmedX richt zich niet alleen op het behandelen van blessures, maar we adviseren ook over verantwoord sporten om blessures te voorkomen en prestaties te verbeteren. Voorkomen is beter dan genezen. Hiervoor informeren wij sportclubs actief over resultaten die uit internationale medische studies blijken op het gebied van juiste training ter voorkoming van blessures.

 

Sportmedisch onderzoek en medische keuring

SportmedX biedt verschillende mogelijkheden voor sportmedische onderzoeken en verplichte keuringen. Of u een beginnende sporter bent of meer ervaren, om uw doelen verantwoord te kunnen bereiken is het belangrijk te onderzoeken wat uw huidige prestaties zijn en waar ruimte is voor verbetering. We zijn aangesloten bij FSMI en we zijn SCAS gecertificeerd en daarmee bevoegd om al deze keuringen en sportmedische onderzoeken te verrichten. Op de website van SportmedX leest u meer over de keuringen en onderzoeken die wij bieden.

 

Voor een sportmedisch onderzoek of medische keuring heeft u geen verwijsbrief van de huisarts nodig. U kunt hiervoor direct een afspraak maken via onze Afspraakcentrale (088 – 33 88 444).

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het aanbod van SportmedX en onze werkwijze? Kijk dan op SportmedX.nl.