website
vaderKind

Pendelbus blijft na geslaagde proefperiode

De extra pendelbus (lijn 185) die van het treinstation in Goes naar Emergis, Revant Lindenhof en het ADRZ rijdt, wordt definitief in het dienstrooster opgenomen. Dat zijn de drie zorginstellingen overeengekomen met de gemeente Goes, de provincie Zeeland en vervoerder Connexxion. Met ingang van 21 augustus 2016 rijdt de pendelbus uitsluitend op werkdagen van 07.00 uur tot 18.00 uur. ’s Avonds en in het weekeinde kan een beroep worden gedaan op de haltetaxi.

 

De betrokken partijen spreken van een zeer geslaagde proef met de bus. Gemiddeld maken honderd reizigers per dag gebruik van deze extra dienst. Veruit de meesten doen dat overdag; het aantal mensen dat ’s avonds of in het weekeinde in de bus stapt, is zeer gering. Verwacht wordt dat het aantal reizigers nog enigszins zal toenemen, mede omdat het ADRZ inmiddels betaald parkeren heeft ingevoerd.

 

De proef met de extra pendeldienst werd in januari ingezet op initiatief van de Cliëntenraden van Emergis, Revant en het ADRZ. De pendelbus biedt plaats aan acht personen en rijdt op maandag tot en met vrijdag elk halfuur. Reizigers kunnen met de OV-chipkaart betalen of een los vervoerbewijs kopen bij de buschauffeur. Het gebruikelijke OV-tarief is van toepassing. Voor de haltetaxi geldt een apart tariefsysteem.

 

De dienstregeling van de pendelbus (lijn 185) is terug te vinden op connexxion.nl.