website
vaderKind

Op zaterdag 18 maart zette het ADRZ, locatie Goes, de deuren open voor bezoekers tijdens de landelijke Open Dag Zorg & Welzijn. Met dank aan alle deelnemende afdelingen, hebben zo’n 1100 belangstellenden een kijkje genomen in het ziekenhuis.


In het Centrum Seksueel geweld (CSG) wordt de zorg voor slachtoffers in Zeeland voortaan beter op elkaar afgestemd en kan sneller hulp worden ingeschakeld. Het CSG is een landelijk initiatief, dat dankzij inspanningen van onder meer het ADRZ en Emergis en de Gemeenten van Zeeland straks ook in Zeeland is vertegenwoordigd. 


Het ADRZ is een overeenkomst aangegaan met het Prinses Máxima Centrum over kinderoncologie. Het zogeheten shared care concept houdt in dat de complexe kinderoncologische zorg geconcentreerd wordt in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht en de minder complexe delen van de zorg dichtbij huis plaats kunnen vinden. Deze zorg in shared care ziekenhuizen, verspreid over het gehele land, vindt plaats onder regie van het Prinses Máxima Centrum.


Speciale afdeling voor ouderen met heupfractuur. Om het toenemende aantal geriatrische patiënten met een heupfractuur zo goed mogelijk te behandelen, heeft het ADRZ een Geriatrische Trauma Unit (GTU) ingericht. Dankzij deze afdeling neemt de kwaliteit van zorg toe, daalt het aantal complicaties en overlijden minder oudere patiënten na een heupfractuur. De komst van de nieuwe afdeling sluit aan op het streven van het ADRZ om in 2017 het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis te bemachtigen.


Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) heeft een idee van de Cliëntenraad van het ADRZ benoemd tot ‘best practice’, een excellent voorbeeld dat navolging verdient in alle andere ziekenhuizen in Nederland.


Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.