website
vaderKind

Stichting Vrienden van het ADRZ

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis biedt hoogwaardige en kwalitatieve zorg. Niemand ligt echter graag in het ziekenhuis. Daar zijn we ons in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis maar al te zeer van bewust. Wij doen er dan ook alles aan om een eventueel verblijf in ons ziekenhuis zo plezierig mogelijk te maken. Hiervoor zijn extra voorzieningen nodig, die prettig zijn voor patiënten, maar die niet uit het 'normale' ziekenhuisbudget betaald kunnen worden. De 'Stichting Vrienden van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis' spant zich in om deze extra’s te realiseren.

 

Troostknuffels voor de Spoed Eisende Hulp.

 

De Stichting Vrienden van het ADRZ zet zich in om gelden te werven van particulieren, bedrijven en fondsen. Zo is het mogelijk om vriend te worden en te doneren als particulier of als bedrijf. Een handreiking naar het werk van onze Stichting kan al uit een klein bedrag per maand bestaan. Het gebeurt echter ook wel dat men de Stichting Vrienden ADRZ in het testament opneemt. Bedrijven kunnen naast het leveren van een financiële bijdrage ook goederen of diensten sponsoren.

Elke donatie is welkom, want ook met een kleine (eenmalige) gift maakt u een groot gebaar. Word donateur en steun de Stichting Vrienden van het ADRZ. Dat kan al voor € 25,- per jaar. Als donateur helpt u mee om extra voorzieningen in het ziekenhuis te realiseren en het verblijf van de patiënt prettiger te maken.

 

Enkele projecten die tot stand zijn gekomen:

 

Babybeeld op de afdeling Neonatologie.

Babybeeld is bedoeld voor ouders, familieleden en vrienden van het pasgeboren kindje. Omdat het kindje vaak langere periode in de couveuse moet blijven is het contact met de ouders van groot belang. De ouders kunnen zo ook thuis even meekijken in 'het wiegje'.


Startpoli Epilepsie meer kindvriendelijk.

Epilepsie is een ziektebeeld dat vaak bij kinderen voor komt. Op de Startpoli Epilepsie krijgen ouders en kinderen uitleg over epilepsie en de impact hiervan op het dagelijks leven. Dankzij een gift van de Stichting Vrienden ADRZ is de ruimte kindvriendelijk gemaakt en voorzien van spelmateriaal.


Troostknuffels SEH

Troostknuffels voor kinderen die plotseling op de Spoedeisende Hulp komen. Afgelopen jaar hebben 500 kinderen als troost het 'Michieltje' gekregen, omdat ze plotseling in het ziekenhuis terecht kwamen. Dit gebaar wordt zeer gewaardeerd. De Stichting Vrienden ADRZ financiert de Michieltjes (beertjes).

 

Opknappen kamers
Palliatieve zorg staat in het ADRZ hoog in het vaandel. Iedereen wordt vroeg of laat zelf, of in de directe omgeving, geconfronteerd met kanker. In het ADRZ krijgen oncologiepatiënten zo goed mogelijke zorg. Daarnaast is er alle aandacht voor de familie van de patiënt. De palliatieve kamers in het ADRZ worden zo aangenaam mogelijk gemaakt voor de oncologiepatiënt in de laatste levensfase.
Vijf kinderkamers en de gang op de afdeling Kindergeneeskunde opgeknapt en opgefrist. De kamers zijn voorzien van prettige, rustige kleuren en er zijn sfeervolle muurschilderingen aangebracht. Alle kinderkamers zijn voorzien van nieuwe fleurige dekbedden. De opknapbeurt is bedoeld om kinderen zoveel mogelijk gerust te stellen bij de ziekenhuisopname. Een opname is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis.

 

Herinneringsdoosjes 
De afdeling Kraam- en Verloskunde willen de ouders die te maken krijgen met een vroegtijdige zwangerschapsafbreking een herinneringdoosje meegeven. Per jaar krijgen ongeveer 25 tot 30 ouders hiermee te maken. Een persoonlijk herinneringsdoosje voor tastbare herinneringen. De doosjes worden gemaakte door enkele verpleegkundigen.

 

Meer informatie over de stichting, doneren, vriend worden van het ADRZ en een overzicht van reeds gerealiseerde projecten vindt u op de website van de Stichting Vrienden van het ADRZ.