website
header04
header02
header03

Burgerservicenummer

Het burgerservicenummer (BSN) is een uniek persoonsgebonden nummer. Het BSN staat op uw rijbewijs, paspoort en/of identiteitskaart. In de zorg is de 'Wet gebruik burgerservicenummer' (wbsn-z) van kracht. Deze wet regelt dat binnen de zorgsector gebruik kan worden gemaakt van het BSN. Het BSN is een voorwaarde voor het kunnen invoeren van het landelijke EPD (Elektronisch patiëntendossier).

 

Zorgaanbieders, indicatieorganen en zorgverzekeraars zijn verplicht het BSN van de patiënten vast te leggen en te gebruiken bij onderlinge gegevensuitwisseling. Om te kunnen garanderen dat het juiste BSN aan de juiste persoon wordt gekoppeld, heeft het ADRZ uw identiteitsbewijs nodig. Onze receptionisten kunnen u derhalve verzoeken uw identiteitsbewijs te tonen.

 

Het gebruik van het BSN in de zorg kent enkele voordelen. Het vermindert namelijk het aantal fouten bij het uitwisselen van financiële en medische gegevens. Tevens voorkomt het persoonsverwisseling, geeft het betere bescherming tegen identiteitsfraude en maakt het declareren eenvoudiger.

 

Meer informatie over het BSN in de zorg vindt u op en https://www.sbv-z.nl/

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.