website
header04
header02
header03

Alcoholpoli

De Zeeuwse polikliniek voor jeugd en alcohol, gevestigd in het ADRZ in Goes, is de eerste Zeeuwse en de zevende officiële alcoholpolikliniek in Nederland. De nadruk ligt vooral op nazorg. Met de juiste opvang en nazorg op de alcoholpoli wordt getracht te voorkomen dat jongeren voor een tweede maal een alcoholvergiftiging oplopen. In samenwerking met dr. Nico van der Lely, die in 2006 in Delft de eerste poli voor jeugd en alcohol oprichtte, is de Zeeuwse alcoholpoli tot stand gekomen. Het protocol ‘voorkom alcoholschade bij jongeren’ wordt hierbij gevolgd, om zo te zorgen voor een optimale acute opvang en voor een efficiënt nazorg- en begeleidingstraject.

Dr. Van der Lely was begin oktober 2012 in het ADRZ om scholing te geven aan het personeel van de Kinderafdeling, de Spoed Eisende Hulp en de pedagogische en psychologische medewerkers.

 

Alcoholgebruik onder jongeren

Hoewel het alcoholgebruik onder jongeren daalt, scoort Nederland in vergelijking met andere Europese landen nog steeds hoog. Bij jongeren onder de 16 jaar die overmatig alcohol consumeren, neemt zowel op korte als op lange termijn de intelligente af en ontwikkelen zich concentratie- en geheugenproblemen. Het is daarom noodzakelijk bewustzijn te creëren bij ouders en kinderen en te werken aan een omgeving waarin kinderen zo min mogelijk met alcohol worden geconfronteerd.

 

Links

www.laatzenietverzuipen.nl.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.