website
header04
header02
header03

Bekkenbodemcentrum Zeeland

Incontinentie en/of verzakkingsproblematiek

Incontinentie is een veel voorkomende aandoening. Meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen van 45 jaar en ouder heeft er last van. Ook onder mannen komt incontinentie voor, maar bij vrouwen toch nog zo’n twee keer zo vaak. De blaas, de baarmoeder en de endeldarm worden met banden op hun plaats gehouden. Deze organen rusten op de spieren van de bekkenbodem. Als de banden en spieren niet sterk genoeg zijn, kunnen de organen naar beneden of naar buiten komen.  Een dergelijke verzakking kan ook samengaan met urineverlies of problemen met de ontlasting.

 

Urineverlies leidt vaak tot gevoelens van schaamte en frustratie. In veel gevallen blijken de klachten wel degelijk te verhelpen of kunnen sterk worden verminderd. Artsen stellen dat met name veel ouderen in bejaarden- en verzorgingstehuizen last hebben van continentieproblemen die behandeld kunnen worden.

 

Er zijn niet alleen veel verschillende vormen van urine-incontinentie, ook de oorzaken kunnen sterk uiteen lopen. De gynaecoloog verwijst u zo nodig door naar andere specialisten of deskundigen zoals bijvoorbeeld de uroloog, chirurg, bekkenbodem fysiotherapeut en continentieverpleegkundige.

 

Er zijn niet alleen veel verschillende vormen van urine-incontinentie, ook de oorzaken kunnen sterk uiteen lopen. Het is van belang dat snel de juiste diagnose wordt gesteld. Juist door de samenwerking van verschillende disciplines in het bekkenbodemcentrum is dat mogelijk. De patiënt kan in één spreekuur worden gezien door verschillende specialisten. Het gevolg is een snellere en complete diagnose en een passend zorgtraject.

 

Het bekkenbodemcentrum is daarmee een bijzondere uitbreiding van de zorg van het ADRZ voor de Zeeuwse patiënt.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.