website
header04
header02
header03

BETER-poli

BETER: Betere zorg na Hodgkinlymfoom: Evaluatie van langeTermijn Effecten van chemotherapie en Radiotherapie.

 

Hodgkin lymfoom is een goed te behandelen vorm van kanker van de lymfeklieren. Door de betere behandelmogelijkheden genezen er steeds meer mensen van deze ziekte. De behandelingen zijn erop gericht de kwaadaardige cellen te vernietigen, maar beschadigen ook gezonde cellen. Hierdoor kan het zijn dat succesvolle behandelingen op lange termijn gezondheidsproblemen geven.

Om deze gezondheidsproblemen in een vroeg stadium op te sporen is het belangrijk om daarop gecontroleerd te worden. Het kan gaan om lichamelijke effecten, zoals verhoogde kans op hart- en vaatziekten en een tweede vorm van kanker, maar ook psychische late effecten, zoals vermoeidheid of stemmingsveranderingen. Door middel van een specifieke screening op deze zogenoemde late-termijn-effecten kunnen gezondheidproblemen zelfs, voordat u klachten krijgt, worden opgespoord. Hierdoor kan verdere schade worden beperkt of kunnen klachten worden verlicht.

 

De landelijke BETER-poli is opgezet om deze late-termijn-effecten vroegtijdig op te sporen. Ook in het ADRZ, in samenwerking met het ZRTI, kunt u terecht op de BETER-poli. Patiënten die voor deze poli in aanmerking komen, krijgen een oproep. Voor patiënten van Noord- en Zuid Beveland en Schouwen Duiveland is de nieuwe poli gevestigd op onze locatie Goes en voor patiënten uit Walcheren in het ZRTI.

 

v.l.n.r. R. de Kan, Y. Bilgin, S. Kuipers en M. Houmes

 

Het behandelteam binnen het ADRZ wordt gevormd door de hematologen Y. Bilgin  en S. Kuipers en Margreet Houmes, verpleegkundig specialist hematologie in opleiding.

 

Voor nadere informatie kunt u mailen naar: margreet.houmes@adrz.nl

 

Link

www.beternahodgkin.nl

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.