website
header04
header02
header03

Dermatologie

Het specialisme Dermatologie behandelt patiënten met een huidaandoening. Onder dermatologie vallen echter niet alleen huidziekten, maar ook aandoeningen aan de slijmvliezen, haren en nagels. Bij huidaandoeningen kunt u onder andere denken aan verschillende vormen van eczeem of allergieën, acne, netelroos en psoriasis.

Daarnaast behandelt de dermatoloog onder meer spataderen, pleksgewijze kaalheid, herpes en verschillende vormen van huidkanker. 

 

Wond Expertise Centrum (WEC)

Snellere behandeling en minder recidieven van wondproblemen, dat zijn de doelstellingen voor het Wond Expertise Centrum (WEC) van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis. Verschillende categorieën patiënten kunnen te maken krijgen met moeilijk genezende wonden. Het is belangrijk deze wonden snel en goed te behandelen. Samen met huisartsen is een wondprotocol opgesteld waarmee een meer uniforme aanpak van wondproblemen wordt bereikt. Wanneer de huisarts of verpleeghuisarts niet voldoende vooruitgang boekt in de genezing van een wond, kan hij of zij de patiënt digitaal doorverwijzen naar het WEC voor meer gespecialiseerde wondbehandeling.

 

Het WEC heeft een ulcus (wond) spreekuur op de polikliniek Dermatologie in het ADRZ, verdeeld over de locaties Goes en Zierikzee, en een diabetisch voetenspreekuur in Vlissingen op de polikliniek (vaat)chirurgie. Het spreekuur biedt snelle toegang tot een vervolgbehandeling. Eventueel aanvullend onderzoek zoals röntgenonderzoek, vaatlaboratoriumonderzoek of het nemen van een wondkweek, worden zoveel mogelijk in één bezoek aan het ziekenhuis gepland.

 

Beschikbare aandachtsgebieden
  • huidoncologie
  • flebologie
  • operatieve dermatologie
  • psoriasis
  • cosmetische dermatologie
  • spataderen

 

Links

www.huidarts.com

www.huidfonds.org

www.lvvp.nl

www.vmce.nl

www.allergievereniging.nl

www.huidfederatie.nl

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.