website
header04
header02
header03

StartPoli Epilepsie

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis wil zich nadrukkelijk profileren als een ziekenhuis waar 'goede zorg voor mensen met epilepsie' gegeven wordt. Alle neurologen werkzaam binnen het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis behandelen mensen met epileptische aanvallen in een acute situatie. Daarna vindt er contact plaats op onze StartPoli Epilepsie.

De zorg die geleverd wordt, is conform de “visie op goede zorg” die door de Epilepsie Vereniging Nederland ontwikkeld is. Het is zorg die aansluit op landelijke ontwikkelingen, die past bij de zorg voor mensen met een chronische aandoening en die gestimuleerd wordt door overheid en zorgverzekeraar. Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis loopt voorop.  Om zorgaanbieders onderling te vergelijken is sinds 1 december 2014 de Keuzehulp epilepsiezorg ontwikkeld. Op deze website kunt u per provincie zien waar u terecht kunt.

 

 De belangrijkste kenmerken van een StartPoli Epilepsie zijn:

 

  1. Het basisteam bestaat uit een medisch professional (neuroloog, kinderneuroloog, kinderarts) die aantoonbare affiniteit heeft met epilepsie én een in de functie opgeleide epilepsieconsulent.
  2. Het basisteam StartPoli is startpunt van netwerkzorg. Indien het probleem van de epilepsie meer zorg behoeft dan men als StartPoli kan leveren, zijn er vaste verwijskanalen naar de gespecialiseerde epilepsiezorg aan wie men een gerichte vraag kan stellen.
  3. Het stimuleren en bevorderen van het zelfmanagement is verantwoordelijkheid en uitgangspunt van zorg. De epilepsieconsulent coördineert dit proces en in het model goede zorg heeft de patiënt zelf een belangrijk aandeel. Daarbij kan het Individueel Zorgplan Epilepsie gebruikt worden.

 

Het bieden van goede zorg doen wij op basis van samenwerking. Samenwerking, in de eerste plaats met u en uw naasten. Voorts is er iedere maand een zogenaamde epilepsiebespreking. Het basisteam bespreekt casuïstiek met de epileptoloog van Kempenhaeghe, het Academisch Centrum voor Epileptologie. Ook zijn er korte lijnen met het Sophia Kinderziekenhuis. Niet alleen op medisch gebied zijn er korte lijnen met expertisecentra. Kinderen met epilepsie hebben meer kans op leerproblemen. Daarom is er veelvuldig contact tussen de epilepsieconsulent en de onderwijskundig begeleider van het Landelijk Werkverband Onderwijs en Epilepsie. (www.lwoe.nl).

 

Nervus Vagus Stimulatie

Naast behandelen met medicijnen kunnen we ook, onder bepaalde voorwaarden, een Nervus Vagus Stimulator laten implanteren. Hiervoor werken we samen met het Academisch Centrum voor Epileptologie in Maastricht. Daar wordt de stimulator geïmplanteerd. De controles na de operatie en het instellen van de Nervus Vagus Stimulator wordt gedaan door dokter Peters en William Westerweele.

 

Bron: Epilepsie Vereniging Nederland

 

Cursus 'Je epilepsie de baas'

De epilepsieconsulent kent vele mensen binnen de Epilepsie Vereniging Nederland en het Epilepsiefonds. Hij kan u in contact brengen met ervaringsdeskundigen. Ook is er een cursus ontwikkeld, 'Je epilepsie de baas' om mensen met epilepsie te ondersteunen bij het omgaan met de kans op aanvallen en het verkrijgen van meer grip op je dagelijks leven. Bij voldoende aanmeldingen zal de cursus in 2015 weer van start gaan. De epilepsieconsulent stuurt u graag meer informatie toe.

 

Nieuwsbrief

Eens per 2 maanden verzorgt onze epilepsieconsulent een nieuwsbrief voor epilepsiepatiënten, deze wordt u per email toegezonden. Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen? Vult u dan alstublieft dit formulier in.

 

Contact

Wilt u in contact komen met het basisteam van de StartPoli epilepsie? Indien u al onder behandeling bent bij het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis vanwege epilepsie, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met de epilepsieconsulent. Bent u nog niet onder behandeling? Dan kunt u een verwijzing vragen aan uw behandelaar of huisarts.

 

Links

www.epilepsie.nl

www.epilepsievereniging.nl

www.kempenhaeghe.nl

www.neurologie-zeeland.nl

http://www.keuzehulp-epilepsiezorg.nl/

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.