website
header04
header02
header03

Geriatrie

Klinische Geriatrie richt zich op onderzoek en behandeling van met name kwetsbare, oudere mensen met complexe ziekteproblemen.


Bij ouderen vinden vaak veranderingen plaats op lichamelijk, geestelijk en sociaal gebied. De presentatie van ziekten kan anders verlopen dan bij jongeren. Vaak leidt dit tot klachten zonder dat er een duidelijke ziekte te herkennen is. Oudere mensen hebben vaak meerdere klachten tegelijkertijd die het dagelijks functioneren negatief kunnen beïnvloeden. Zo kan bijvoorbeeld het lopen slechter gaan, het geheugen achteruit gaan en er kan eenzaamheid of somberheid optreden.

 

Een klinisch geriater is een arts die gespecialiseerd is in onderzoek en behandeling van ouderdomsziekten en die geleerd heeft om op breed terrein de klachten van de oudere mens te onderkennen en te behandelen. In vergelijking met andere medisch specialisten heeft de geriater meer tijd voor de patiënt. Daarnaast kijkt de geriater niet alleen naar lichamelijke ziekten, maar juist naar de hele mens, dus ook psychische problemen. Ook inventariseert de geriater de zorgproblemen thuis en kijkt hoe iemand zich zo lang mogelijk nog thuis zelf kan redden.

 

De klinisch geriaters in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis werken voor heel Zeeland, samen met de klinisch geriaters in ziekenhuis Zorgsaam in Zeeuws-Vlaanderen.

Op verzoek van de huisarts kan een afspraak bij de klinisch geriater worden gemaakt.

 

Naast de polikliniek en verpleegafdeling bestaat de afdeling Geriatrie uit een geheugenpoli en een Osteoporosepoli Geriatrie.

 

Hieronder bij 'Folders' vindt u onze informatiefolders betreffende Geriatrie, u kunt deze aanklikken en lezen of printen.

 

Links

www.geriatrie-zeeland.nl

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.