website
header04
header02
header03

Gynaecologie

Gynaecologie houdt zich bezig met de behandeling van vrouwenziekten.

Veel voorkomende redenen voor verwijzing naar een gynaecoloog (vrouwenarts) zijn onder andere menstruatieproblemen, een afwijkend uitstrijkje, langdurige ongewenste kinderloosheid, verzakkingsklachten en buikpijn.

 

Verloskunde

Wanneer zich tijdens de zwangerschap of bij de bevalling bijzonderheden voordoen, kunt u verwezen worden naar de gynaecoloog. U kunt daarbij denken aan hoge bloeddruk, zwangerschapsdiabetes of bloedverlies. Voor onderzoek naar erfelijke of aangeboren afwijkingen (prenatale diagnostiek) wordt u ook verwezen naar een gynaecoloog. Dit vindt plaats bij vrouwen ouder dan 36 jaar of wanneer er specifieke redenen voor zijn, bijvoorbeeld een erfelijke ziekte in uw familie.

Bevallingen met medische indicatie, dus onder begeleiding van een gynaecoloog, vinden in ons ziekenhuis allemaal plaats op locatie Goes. Enkele keren per maand is er een informatieavond voor aanstaande ouders in het ziekenhuis in Goes. In de vierde/vijfde maand van de zwangerschap kunt u zich aanmelden voor deze informatieavond via het telefoonnummer 0113 -234 311 tussen 13.30 en 15.30 uur. Bekijk uitgebreide informatie over verloskunde.

 

Beschikbare aandachtsgebieden
  • verloskunde en perinatologie
  • onvruchtbaarheid
  • verzakkingen
  • gynaecologische oncologie.

 

Bekkenbodem Centrum Zeeland 

In het Bekkenbodemcentrum worden patiënten ontvangen met uiteenlopende plas- en verzakkingsproblemen. Het bijzondere van het Bekkenbodemcentrum is de intensieve samenwerking van diverse disciplines. Urologen, gynaecologen en chirurgen zijn aan het centrum verbonden, maar ook gespecialiseerd verpleegkundigen, fysiotherapeuten, maag-, darm- en leverartsen en psychologen worden ingezet. Hierdoor kan binnen een uur een zorgtraject worden opgesteld.

 

Links

www.essure.nl

www.NVOG.nl (Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie)
www.gezondebaby.nl
www.borstvoeding.nl
www.erfocentrum.nl (Erfelijkheid)

www.anticonceptie.nl

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.