website
header04
header02
header03

Internist-acute geneeskunde

G.P.M. Luiken, internist acute geneeskunde

De heer Luiken deed zijn studie en opleiding in het Erasmus Medisch Centrum, het Ikazia en het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. In augustus 2016 is hij begonnen in het ADRZ als waarnemend internist met als aandachtsgebied de acute geneeskunde. Dit betekent dat hij zich met name bezighoudt met de eerste diagnostiek en behandeling van patiënten op de SEH en de acute opname afdeling. Ook ziet hij patiënten met een breed spectrum aan internistische aandoeningen op de polikliniek. Hij is werkzaam op de locatie Goes. Op de maandagen is hij niet aanwezig.

 

“Als internist-acute geneeskundige vind ik het belangrijk dat patiënten op de SEH en ook op de polikliniek snel een juiste diagnose en behandeling krijgen. Mensen met een breed scala aan internistische problemen kunnen bij mij terecht."

 

Drs. R.A. Kranenburg, internist acute geneeskunde 

Mw. Kranenburg deed haar studie en opleiding tot internist aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Naast haar studie volbracht ze ook een Master of Science in ‘Clinical Research’. Sinds 1 februari 2018 werkt zij als internist acute geneeskunde in het ADRZ. Ze behandelt patiënten met spoedeisende klachten op de Spoedeisende Hulp en de Acute Opname Afdeling. Voorbeelden hiervan zijn: koorts, vergiftigingen, of gevaarlijke afwijkingen in de bloedwaardes. Daarnaast heeft ze een spreekuur voor de analyse en behandeling van patiënten met uiteenlopende klachten, zoals moeheid of gewichtsverlies. Buiten haar werkzaamheden in het ADRZ is mw. Kranenburg bestuurslid van de landelijke Dutch Acute Medicine stichting en is zij gecertificeerd instructeur in leiderschap tijdens reanimaties.

 

‘Als internist acute geneeskunde behandel ik patiënten met vaak spoedeisende klachten. De behandeling moet dan al opgestart worden, terwijl de onderzoeken (zoals bloedonderzoek of röntgen) nog gaande zijn. Het ADRZ kent een prettige samenwerking en expertise van alle verschillende professionals van de spoedzorg. Samen zorgen we ervoor dat de patiënt de juiste behandeling op maat krijgt. Deze spoedzorg wissel ik af met behandelingen op de polikliniek. Ik stel de patiënt centraal en streef naar eerlijke voorlichting en prettige communicatie, zodat de patiënt zich vertrouwd voelt bij mij als behandelaar.'

 
J.M. van Pelt-Sprangers, internist acute geneeskunde

Mw Van Pelt deed haar opleiding tot internist van 2009 tot eind 2015 in het Ikazia Ziekenhuis, het Maasstad Ziekenhuis en het Erasmus MC te Rotterdam. Haar aandachtsgebied is acute geneeskunde. Sinds januari 2016 is zij werkzaam in het ADRZ als internist-acute geneeskunde. Haar werkterrein omvat met name de Spoedeisende Hulp en de Acute Opname Afdeling. 1 dagdeel per week doet zij spreekuur, wat de algemene interne geneeskundige ziektebeelden omvat. Zij is werkzaam op de locatie Goes, mede gezien de centralisatie van spoedzorg op die locatie. Zij behandeld patiënten met acute interne aandoeningen, waarvoor beoordeling op de Spoedeisende Hulp noodzakelijk is. Zoals bijvoorbeeld patiënten met koorts, buikpijn, kortademigheid, verwardheid, ziekte ten gevolge van kwaadaardige aandoeningen en de behandeling daarvan.

 

Als internist-acute geneeskunde zie ik patiënten op hun ziekst. Vaak is bij eerste presentatie op de SEH de diagnose nog niet direct duidelijk. Ik zorg ervoor dat in een kort tijdsbestek de juiste diagnostiek plaatsvindt om tot een diagnose te komen en kan op de SEH direct behandeling starten. Soms worden patiënten vanaf de SEH naar huis ontslagen, dan is gelukkig ziekenhuis opname niet nodig. Die patiënten zie ik een tijdje later terug op de polikliniek. Ik vind het leuk om te zien hoe mensen door mijn behandeling dan opknappen en weer lopend het ziekenhuis inkomen in plaats van op de brancard van de ambulance. Indien het nodig is, neem ik mensen op op de acute opname afdeling. De uitdaging in mijn vak zit hem in het snel en diagnosticeren wat er aan de hand is, met direct toegepaste behandeling, zodat patiënten zich hopelijk na korte tijd weer de oude voelen. Het opgenomen worden in een ziekenhuis brengt vaak angst en onzekerheid met zich mee. Door een goed behandelplan en duidelijke communicatie hoop ik, ondanks de opname, het ziekenhuisverblijf te veraangenamen en hoop ik dat patiënten zich vertrouwt voelen bij de arts die hen beter probeert te maken. De juiste diagnostiek op het juiste moment en een tevreden, weer gezonde patiënt, daar doe ik het voor!"

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.