website
header04
header02
header03

Internist-oncologen

Dr. H. van Halteren, internist-oncoloog

Dhr. van Halteren studeerde medicijnen aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn opleiding tot internist en specialisatie in het aandachtsgebied Oncologie heeft hij gevolgd in het Radboud Ziekenhuis te Nijmegen (vooropleiding Maxima Medisch Centrum, Veldhoven), In 2004 is hij in Nijmegen gepromoveerd op onderzoek naar de etiologie en de behandeling van gewichtsverlies door kanker. Hij heeft van 2001 tot 2008 in het Oosterschelde Ziekenhuis Goes gewerkt. Van 2008 tot 2012 was hij werkzaam in Ziekenhuis Gelderse Vallei, sedert  2012 werkt hij in het ADRZ. Zijn praktijk bestaat voor 90% uit oncologische patiënten en voor 10% uit patiënten met een aandoening van algemene internistische aard.

 

“Goede zorg betekent voor mij werken vanuit een roeping met welgemeende persoonlijke aandacht voor de mens achter de patiënt, altijd op zoek naar een goede creatieve oplossing, al of niet bewerkstelligd binnen het kader van lopend wetenschappelijk onderzoek. Ik ben sterk onderzoek-minded en streef ook naar het opzetten van origineel wetenschappelijk onderzoek binnen mijn ziekenhuis. Vakgroep overstijgend ben ik sterk betrokken bij de handhaving van kwalitatief hoogwaardige gezondheidszorg in een dun bevolkt en vergrijsd gebied, zoals Zeeland. Daarbij schuw ik het niet om overheidsinstanties en verzekeraars op hun (met mij) gedeelde maatschappelijke verantwoording aan te spreken, zoals dit onder meer speelt bij de toegankelijkheid van dure behandelingen."

 

Dr. S Kuipers, internist-hematoloog

Mw Kuipers volgde haar studie en opleiding tot internist in het Academisch Medisch Centrum en het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam. De subspecialisatie tot hematoloog deed zij in het AMC in Amsterdam en het Antonius ziekenhuis in Nieuwegein. Voordat zij begon met haar specialisatie tot internist-hematoloog deed zij promotie-onderzoek naar de relatie tussen reizen per vliegtuig en veneuze trombose (DVT en longembolie). Zij werkt sinds oktober 2014 als Internist-hematoloog in het ADRZ. Zij ziet patiënten met zowel goedaardige als kwaadaardige aandoeningen van het bloed en de lymfeklieren. Voorbeelden van goedaardige aandoeningen van het bloed zijn ijzerstapelingsziekte, veneuze trombose en hemofilie. Voorbeelden van kwaadaardige ziekten van het bloed en de lymfeklieren zijn leukemie en (non-)hodgkin lymfoom. Samen met de andere hematologen en de oncologen is zij  verantwoordelijk voor patiënten die zijn opgenomen op de hemato-oncologische afdeling in Goes en de dagbehandelingen in Goes en Vlissingen.

 

“Als internist-hematoloog zie ik veel patiënten met kwaadaardige aandoeningen van het bloed of de lymfeklieren. Deze patiënten zijn over het algemeen ernstig ziek en worden vaak intensief behandeld, thuis of op een van onze dagbehandelingen. Door de intensieve behandeltrajecten bouw je snel een goed contact op met patiënten. Ik vind het erg belangrijk patiënten die zich in een moeilijke en vaak onzekere fase van hun leven bevinden zo goed mogelijk te begeleiden, ook als er geen behandeling voor hun ziekte zelf (meer) mogelijk is. Naast patiënten met kwaadaardige ziekten van bloed en lymfeklieren zie ik veel patiënten met problemen met de bloedstolling (bloedingen of juist trombose). Door mijn promotieonderzoek en werk als stollingsarts in het verleden ben ik hierin bijzonder geïnteresseerd gebleven. Mijn doel is om de zorg voor patiënten met hematologische aandoeningen in Zeeland te borgen. Juist voor deze vaak kwetsbare patiëntengroep is het belangrijk om veilig dicht bij huis behandeld te kunnen worden.”

 

R. de Kan, internist hemato-oncoloog

Dhr. De Kan studeerde geneeskunde  aan de Rijksuniversiteit te Utrecht.  Al vanaf het begin van zijn studie had hij het  plan om als tropenarts te gaan werken  Na het afstuderen heeft hij zich daartoe eerst gedurende drie jaar  bekwaamd in de chirurgie en verloskunde in ziekenhuizen in  Dordrecht en Rotterdam. Daarna volgde hij de tropenopleiding in Amsterdam en is werkzaam geweest in het Rubaga Hospital in Uganda. Na terugkomst in Nederland kwam  hij terecht in het Rotterdamse Haven ziekenhuis, en is  vervolgens in het  Sint Franciscus Gasthuis opgeleid tot internist.  Vervolgens werkte hij  verder in  de Daniel den Hoed kliniek waar hij is  opgeleid tot hemato-oncoloog. Na  daar drie jaar gewerkt te hebben kwam er een plek in  Zeeland voor hem in beeld: de favoriete vakantie bestemming.  De knoop werd doorgehakt en sinds 1993 werkt hij in Zeeland.  Hij is een “allround dokter” maar de aandacht richt zich vooral op kwaadaardige ziekten en het meest op de hematologie en vooral lymfklierkanker.

 

“Voor mij is de persoon tegenover mij minstens zo belangrijk als zijn of haar ziektebeeld. Het is prachtig om je medemens niet alleen met de nieuwste technologie maar ook met medemenselijkheid en begrip bij te kunnen staan."

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.