website
header04
header02
header03

Internist-oncologen

Dr. H. van Halteren, internist-oncoloog

Dhr. van Halteren studeerde medicijnen aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn opleiding tot internist en specialisatie in het aandachtsgebied Oncologie heeft hij gevolgd in het Radboud Ziekenhuis te Nijmegen (vooropleiding Maxima Medisch Centrum, Veldhoven), In 2004 is hij in Nijmegen gepromoveerd op onderzoek naar de etiologie en de behandeling van gewichtsverlies door kanker. Hij heeft van 2001 tot 2008 in het Oosterschelde Ziekenhuis Goes gewerkt. Van 2008 tot 2012 was hij werkzaam in Ziekenhuis Gelderse Vallei, sedert  2012 werkt hij in het ADRZ. Zijn praktijk bestaat voor 90% uit oncologische patiënten en voor 10% uit patiënten met een aandoening van algemene internistische aard.

 

“Goede zorg betekent voor mij werken vanuit een roeping met welgemeende persoonlijke aandacht voor de mens achter de patiënt, altijd op zoek naar een goede creatieve oplossing, al of niet bewerkstelligd binnen het kader van lopend wetenschappelijk onderzoek. Ik ben sterk onderzoek-minded en streef ook naar het opzetten van origineel wetenschappelijk onderzoek binnen mijn ziekenhuis. Vakgroep overstijgend ben ik sterk betrokken bij de handhaving van kwalitatief hoogwaardige gezondheidszorg in een dun bevolkt en vergrijsd gebied, zoals Zeeland. Daarbij schuw ik het niet om overheidsinstanties en verzekeraars op hun (met mij) gedeelde maatschappelijke verantwoording aan te spreken, zoals dit onder meer speelt bij de toegankelijkheid van dure behandelingen."

 

E.C.J. Janssens-van Vliet, internist-oncoloog

Na de eerste 4 jaar van de opleiding tot internist in Sittard volgde mw. Janssens haar verdere specialisatie tot internist-oncoloog in het Academisch Ziekenhuis van Maastricht (MUMC). Deze specialisatie rondde zij in augustus 2014 af, waarna zij nog enkele maanden als Chef-de-Clinique werkzaam was op de afdeling medische oncologie van het MUMC. Sinds november 2014 is zij werkzaam als internist-oncoloog in het ADRZ met als aandachtsgebieden o.a. de borstkankerzorg, kwaadaardige ziekten van de vrouwelijk geslachtsorganen en de palliatieve zorg. De oncologie is een vak waarin er steeds nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden, niet alleen in behandelmogelijkheden, maar ook in diagnostiek.  Mw. Janssens volgt frequent nascholingen en bezoekt regelmatig congressen om zo de nieuwste ontwikkelingen bij te houden, zodat zij patiënten een up-to-date behandeling kan bieden.

 

"Voor mij is naast het bieden van goede medische zorg ook het persoonlijke contact met patiënten en naasten erg belangrijk. Ook goede begeleiding in de palliatieve fase is essentieel in ons vak. Ik ben dan ook nauw betrokken bij dit proces, niet alleen aan het bed, maar ook bij het maken van beleid omtrent de palliatieve zorg binnen het ziekenhuis."

 

R. de Kan, internist hemato-oncoloog

Dhr. De Kan studeerde geneeskunde  aan de Rijksuniversiteit te Utrecht.  Al vanaf het begin van zijn studie had hij het  plan om als tropenarts te gaan werken  Na het afstuderen heeft hij zich daartoe eerst gedurende drie jaar  bekwaamd in de chirurgie en verloskunde in ziekenhuizen in  Dordrecht en Rotterdam. Daarna volgde hij de tropenopleiding in Amsterdam en is werkzaam geweest in het Rubaga Hospital in Uganda. Na terugkomst in Nederland kwam  hij terecht in het Rotterdamse Haven ziekenhuis, en is  vervolgens in het  Sint Franciscus Gasthuis opgeleid tot internist.  Vervolgens werkte hij  verder in  de Daniel den Hoed kliniek waar hij is  opgeleid tot hemato-oncoloog. Na  daar drie jaar gewerkt te hebben kwam er een plek in  Zeeland voor hem in beeld: de favoriete vakantie bestemming.  De knoop werd doorgehakt en sinds 1993 werkt hij in Zeeland.  Hij is een “allround dokter” maar de aandacht richt zich vooral op kwaadaardige ziekten en het meest op de hematologie en vooral lymfklierkanker.

 

“Voor mij is de persoon tegenover mij minstens zo belangrijk als zijn of haar ziektebeeld. Het is prachtig om je medemens niet alleen met de nieuwste technologie maar ook met medemenselijkheid en begrip bij te kunnen staan."

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.