website
header04
header02
header03

Internist-hematologen

Dr. M.Y. Bilgin, internist-hematoloog

Dhr. Bilgin, is geboren en getogen in Eindhoven. Hij studeerde geneeskunde in Rotterdam. Na gewerkt te hebben als arts-assistent Interne Geneeskunde in het toenmalige Leyenburg Ziekenhuis  in Den Haag deed hij promotieonderzoek naar klinische en immunologische effecten van bloedtransfusies in LUMC (Leiden). Hij werd tot internist opgeleid in het IJssellandziekenhuis  in Capelle aan den IJssel en het Erasmus MC in Rotterdam. De opleiding tot hematoloog volde hij ook in het Erasmus MC. Na een periode als internist-hematoloog in het Erasmus MC gewerkt te hebben is hij sinds 1 oktober 2014 werkzaam in het ADRZ. Zijn specialisatie binnen de hematologie ligt, naast bloedtransfusie-geneeskunde, in de goedaardige en kwaadaardige ziekten van het bloed en de lymfklieren.

 

"De nadruk van mijn werkzaamheden is naast goede patiëntenzorg, ook om zoveel mogelijkheden patiënten in eigen regio te behandelen. Wat in de regio kan, doen we hier. De komende jaren zal ik en mijn collega's de zorg van de patiënt met een hematologische ziekte meer mogelijk in Zeeland laten plaatsvinden."

 

Dr. S Kuipers, internist-hematoloog

Mw Kuipers volgde haar studie en opleiding tot internist in het Academisch Medisch Centrum en het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam. De subspecialisatie tot hematoloog deed zij in het AMC in Amsterdam en het Antonius ziekenhuis in Nieuwegein. Voordat zij begon met haar specialisatie tot internist-hematoloog deed zij promotie-onderzoek naar de relatie tussen reizen per vliegtuig en veneuze trombose (DVT en longembolie). Zij werkt sinds oktober 2014 als Internist-hematoloog in het ADRZ. Zij ziet patiënten met zowel goedaardige als kwaadaardige aandoeningen van het bloed en de lymfeklieren. Voorbeelden van goedaardige aandoeningen van het bloed zijn ijzerstapelingsziekte, veneuze trombose en hemofilie. Voorbeelden van kwaadaardige ziekten van het bloed en de lymfeklieren zijn leukemie en (non-)hodgkin lymfoom. Samen met de andere hematologen en de oncologen is zij  verantwoordelijk voor patiënten die zijn opgenomen op de hemato-oncologische afdeling in Goes en de dagbehandelingen in Goes en Vlissingen.

 

"Als internist-hematoloog zie ik veel patiënten met kwaadaardige aandoeningen van het bloed of de lymfeklieren. Deze patiënten zijn over het algemeen ernstig ziek en worden vaak intensief behandeld, thuis of op een van onze dagbehandelingen. Door de intensieve behandeltrajecten bouw je snel een goed contact op met patiënten. Ik vind het erg belangrijk patiënten die zich in een moeilijke en vaak onzekere fase van hun leven bevinden zo goed mogelijk te begeleiden, ook als er geen behandeling voor hun ziekte zelf (meer) mogelijk is. Naast patiënten met kwaadaardige ziekten van bloed en lymfeklieren zie ik veel patiënten met problemen met de bloedstolling (bloedingen of juist trombose). Door mijn promotieonderzoek en werk als stollingsarts in het verleden ben ik hierin bijzonder geïnteresseerd gebleven. Mijn doel is om de zorg voor patiënten met hematologische aandoeningen in Zeeland te borgen. Juist voor deze vaak kwetsbare patiëntengroep is het belangrijk om veilig dicht bij huis behandeld te kunnen worden."

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.