website
header04
header02
header03

Kaakchirurgie

Het specialisme Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie richt zich op het behandelen van ziekten, verwondingen en afwijkingen van de mond en kaken en de omliggende weefsels. De meeste patiënten kennen de kaakchirurg als degene die de verstandskiezen verwijdert en de wortelpuntoperaties uitvoert. Veel patiënten die tobben met hun kunstgebit, of die tanden of kiezen missen, worden ook door de kaakchirurg gezien.

 

Implantaten

De kaakchirurgen in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van implantaten. Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst. De meeste implantaten zien er uit als een schroefje en zijn gemaakt van titanium, een lichaamsvriendelijk materiaal waar bot aan hecht. In het algemeen plaatst de kaakchirurg het implantaat en controleert hij het vastgroeien. Daarna neemt de tandarts de behandeling weer over, bijvoorbeeld het maken van een kunstgebit of het plaatsen van een kroon. De kaakchirurg en de tandarts werken in nauw overleg met elkaar.

 

Een afwijkende stand van de boven- en/of onderkaak kan eveneens worden behandeld door de kaakchirurg, vaak samen met de orthodontist ("beugeltandarts"). De orthodontist plaatst met een beugel de tanden en kiezen in de goede stand. De kaakchirurg brengt met een operatie de kaken in de juiste positie.

 

Ook slijmvliesafwijkingen, kaakgewrichtsklachten en aandoeningen van de speekselklieren worden behandeld door de kaakchirurg, evenals breuken van de kaak of het jukbeen.

Voorts behandelt de kaakchirurg de goedaardige en de kwaadaardige gezwellen van de mondholte en de naaste omgeving. Ook het herstel van de defecten die het gevolg kunnen zijn van de behandeling van die kwaadaardige gezwellen wordt uitgevoerd door de kaakchirurg. De behandeling van kwaadaardige gezwellen en de behandeling van ernstige aangeboren afwijkingen vindt plaats in gespecialiseerde centra, meestal in samenwerking met andere specialismen.

 

Locaties poli Kaakchirurgie

De polikliniek Kaakchirurgie Vlissingen is gevestigd in de 'Zorgboulevaart' aan de Boulevard Bankert 156 te Vlissingen, niet in het ADRZ. In de Goese locatie van het ADRZ blijft het spreekuur in de polikliniek van Kaakchirurgie gehandhaafd. Ook maakt kaakchirurgie gebruik van de OK’s in het ADRZ te Vlissingen en Goes. Daarnaast verzorgen de kaakchirurgen visites (en ontslag) van patiënten die na een operatie op een ADRZ-afdeling zijn opgenomen.

 

De Zeeuwse patiënt kan voor een kaakchirurgische behandeling terecht in vier locaties van Zeelandcare: Goes, Vlissingen, Zierikzee en Terneuzen. Zeelandcare is in 2011 opgericht door Zorg Invest Zeeland (ZIZ) en het ADRZ en heeft een eigen directie en management. Alle zorg die Zeelandcare verleent, is geplande zorg.

 

Zorgboulevaart Vlissingen
Boulevard Bankert 156
4382 AC Vlissingen

Telefoon 088-3388422

 

Links

Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde (CBT)
www.kaakchirurgiezeeland.nl

www.zeelandcare.com

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.