website
header04
header02
header03

MS trainingen 2015

In het najaar start het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis met verschillende trainingen voor MS-patiënten. Deze trainingen worden gegeven door Stichting MS-Anders.

 

Mindfulness

Door de Mindfulness training te volgen, voelen MS-patiënten zich rustiger, krijgen zij meer energie en gaan zij beter om met stress en pijn. Door inzichts- en yoga-oefeningen te doen, gaan mensen doorgaans minder piekeren, kunnen zij beter hun grenzen aanvoelen en zich beter ontspannen. De deelnemers leren bovendien om beter om te gaan met hun angsten en vermoeidheidsklachten. De Mindfulnesstraining start op 26 september en vindt plaats in Goes. De training bestaat uit 9 wekelijkse bijeenkomsten op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Ook partners zijn van harte welkom. De kosten van de training zijn naar draagkracht, met een minimum van 75 euro.

 

Training blaasproblemen

Veel mensen met MS krijgen te maken met uiteenlopende blaasproblemen. Tijdens de training leren deelnemers hun bekkenbodem sterker en flexibeler te maken. Blaasproblemen worden met deze methode goed aangepakt. De oefeningen die aan bod komen, zijn door iedereen aan te leren. De blaastraining start op dinsdag 13 oktober en vindt plaats in Goes. De training bestaat uit vier lessen van 1,5 uur. Na de training zijn de deelnemers in staat hun leven lang een sterke en flexibele bekkenbodem te behouden en zelf aan hun klachten te werken of terugval te voorkomen. De cursus is voor vrouwen én mannen. Kosten zijn naar draagkracht, met een minimum van 37,50 euro.

 

Workshop anti-stress

De basis om stress aan te pakken is eenvoudig te leren. Met een speciale behandelingstechniek leren deelnemers hoe ze dit ook thuis kunnen toepassen. Met de vingers wordt zachtjes geklopt op een aantal specifieke punten op de energie-meridianen die door je lichaam lopen. Chronische stress(situaties) leiden uiteindelijk tot allerlei ziekten. Daarom is het zo belangrijk om zoveel mogelijk alle stress uit je lijf aan te pakken. Deze methode is bijzonder succesvol en verbazingwekkend effectief. Kosten: 20 euro per persoon. Deze workshop is op 7 november van 11.00 – 15.00 uur.

 

Info/aanmelden

Wie meer wil weten of zich wil aanmelden kan contact opnemen met de MS-verpleegkundige van het ADRZ, Marja Schrier (email m.schrier@adrz.nl).

 

Rechtstreeks aanmelden kan bij Stichting MS-Anders Overschiestraat 59a 1062 XD Amsterdam, of per email: mknol@ms-anders.nl.