website
header04
header02
header03

OK Complex Goes

ADRZ en Siemens bouwen nieuw OK-complex in Goes

 


  

Het nieuwe complex van zes operatiekamers is 21 februari 2017 in gebruik genomen. Het nieuwbouwproject dat Siemens uitvoert met haar partners Engie en Jan Snel, vloeit voort uit de samenwerking die het ADRZ en Siemens vorig jaar zijn aangegaan. Hierin voorziet Siemens het ADRZ de komende tien jaar van de nieuwste medische apparatuur. Daarnaast was Siemens betrokken bij de bouw van het Centrum voor Nucleaire Geneeskunde bij het ADRZ in Goes.Voor het nu nieuw te bouwen operatiekamercomplex is voor een vergelijkbare constructie gekozen: Siemens wordt eigenaar en het ADRZ huurt de ruimtes en apparatuur. Op deze manier kan het ziekenhuis drastisch vernieuwen zonder ingrijpende investeringen te doen.

 

 

 

Operatiekamers

De veiligheid is onder meer geborgd doordat alle OK’s uniform zijn ingericht, waardoor eenduidige looplijnen ontstaan en een logische ordening. Het maakt voor de chirurg niet meer uit in welke OK hij opereert; alles zit op dezelfde plek. Dat geldt ook voor de medische apparatuur. Een van de OK’s is voorbereid om in de toekomst te kunnen worden uitgerust als hybride OK voor onder meer vaatchirurgische toepassingen. De vorige operatiekamers in Goes worden omgebouwd tot centrale sterilisatie afdeling, waar chirurgische instrumenten worden gereinigd, gedesinfecteerd en gesteriliseerd. In het nieuwe complex is, naast de 6 operatiekamers, ruimte voor de opslag van materialen, een pauzeruimte en een kantoor. In een verbouwde bestaande vleugel komen sluizen, verkoeverruimtes, kleedkamers en opslag van apparatuur. Nadat artsen en medewerkers zijn getraind in het gebruik van de nieuwe applicaties en apparatuur is het complex op 21 februari 2017 in gebruik genomen.

 

   

 

Nieuwe OK-tafels

Er is gekozen voor tafels van Maquet. Er zijn 6 nieuwe, verrijdbare OK tafels besteld van het type Alphamaxx (www.maquet.com/int/products/alphamaxx/) met inruil van de bestaande tafels. Daarnaast beschikken we ook over een nieuwe ‘vaattafel’. De bestaande tafel krijgt een nieuwe voet, nieuw kussen en een software up-date. Resultaat is dat de vaattafel als 'floating table' kan worden gebruikt en samen met een nieuwe C-boog en groot beeldscherm beschikken we dan over functionaliteiten vergelijkbaar met een hybride OK.

 

 

Tenslotte levert Maquet tevens een groot aantal nieuwe accessoires. Voorbeelden zijn:
-Extensieplaten
-Bekken verlengplaten
-Hoofdplaten
-Beenplaten
-Rugplaat (doorlichtbaar)
-Laterale armsteunen
-Module voor extensietafel
-Module voor schouderprothesiologie.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.