website
header04
header02
header03

Opnameplein

Op donderdag 24 mei is het opnameplein gesloten en niet bereikbaar voor vragen over opnames. Vrijdag 25 mei zijn we weer bereikbaar en plannen we extra spreekuren in.

 

Komt u voor een operatie dan gaat u van tevoren altijd naar het Opnameplein. Met een bezoek aan het Opnameplein ondergaat u in maximaal anderhalf uur alle onderzoeken die nodig zijn voor de ingreep. U krijgt een afspraak voor het Opnameplein via de polikliniek. Afhankelijk van de ingreep en uw leeftijd komt u bij het Opnameplein langs de volgende afdelingen:

  • Anesthesiespreekuur
  • Apotheek Service Punt
  • Operatieplanning
  • Intakeverpleegkundige

 

Anesthesiespreekuur

Voor de operatie maakt u kennis met de anesthesioloog (of anesthesieverpleegkundige). Dat is de arts die zich heeft gespecialiseerd op de verschillende vormen van anesthesie, de pijnbestrijding en intensieve zorg rondom de operatie. De anesthesioloog is op de hoogte van uw ziekte. Hij of zij stelt u vragen over uw gezondheid, welke medicijnen u gebruikt en of u allergisch bent voor bepaalde medicijnen. U kunt vragen verwachten over eerdere operaties en hoe u toen de op de anesthesie reageerde. Zo krijgt de anesthesioloog een indruk van uw gezondheid. Tijdens de operatie is de anesthesioloog of diens assistent, de anesthesiemedewerker, voortdurend bij u. Zo nodig kan de anesthesioloog ieder moment de anesthesie bijstellen. Tevens zorgt de anesthesioloog ervoor dat uw vochtgehalte op peil blijft en dat u een bloedtransfusie krijgt toegediend bij sterk bloedverlies tijdens de operatie. Voordat u bij de anesthesioloog verschijnt, vult u de 'Vragenlijst Preoperatief Onderzoek' in. Deze vragenlijst ontvangt u op de polikliniek.

 

Apotheek Service Punt

De medewerkers van het Apotheek Service Punt (ASP) leggen, tijdens het gesprek met u, in de computer vast welke geneesmiddelen u gebruikt. Uw behandelend arts beslist met welke geneesmiddelen u moet doorgaan, of dat het beter is dat een geneesmiddel wordt aangepast, vervangen of gestopt voor uw opname.

Neemt u uw medicijndoosjes mee naar de ASP, ook van de middelen die u bij uw drogist of apotheek koopt zonder recept (bijvoorbeeld vitaminepreparaten of paracetamol). De apothekersassistent vraagt bij uw apotheek een overzicht op van de aan u geleverde medicijnen. Het is belangrijk dat u in het gesprek alle geneesmiddelen meldt die u gebruikt. De apothekersassistente zal sommige middelen die u gebruikt omzetten naar gelijkwaardige middelen die in het ziekenhuis worden gebruikt. In het kader van de patiëntveiligheid is het niet de bedoeling dat u in het ziekenhuis medicatie van thuis gebruikt, tenzij de assistente dat duidelijk aangeeft. Tijdens uw ziekenhuisopname is de ziekenhuisapotheker verantwoordelijk voor de middelen die u gebruikt en om te zorgen dat de behandelend arts precies weet wat u gebruikt.

Mocht u niet akkoord gaan met het opvragen van het geneesmiddelen overzicht bij uw 'eigen' apotheek, dan kunt u dit kenbaar maken bij uw eigen apotheek.

 

Operatieplanning

De operatieplanner maakt een afspraak met u voor de operatie. Een enkele keer komt het voor dat dit niet direct ingepland kan worden, u krijgt dan een oproep thuisgestuurd.

 

Intakeverpleegkundige

De meeste patiënten die een geplande ingreep of behandeling moeten ondergaan komen bij de intakeverpleegkundige. Zij neemt een verpleegkundige anamnese af en geeft uitleg over hetgeen gaat gebeuren voor en na de ingreep. Dit noemen wij het pre- en postoperatieve traject. Hiermee bent u goed geïnformeerd over de ingreep wanneer u op de afdeling komt. U weet wat u te wachten staat en u kunt daardoor minder gespannen de ingreep ondergaan.

Aan de intakeverpleegkundige geeft u ook naam en telefoonnummer op van uw contactpersoon. U kunt maximaal twee contactpersonen opgeven.

 

Meer praktische informatie over opname in ons ziekenhuis (wat neemt u mee bijvoorbeeld) op onze pagina Opname.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.