website
header04
header02
header03

Sportkliniek

Wil je graag sporten, maar heb je last van een blessure? Of ben je een fanatiek sporter en wil je een blessure juist voorkomen? De ADRZ Sportkliniek is er om jou als sporter de juiste zorg te bieden.

 

 

Zorg voor sporters

Een sporter heeft vaak andere zorg nodig dan iemand die niet sport. Ook vraagt een hardloper andere zorg dan iemand die veel aan fitness doet of tennist. Binnen de ADRZ Sportkliniek werken orthopedisch chirurgen, sportartsen en sportfysiotherapeuten samen om jou als sporter de juiste zorg te bieden.

 

Preventie & advies

Wil je weten welke sport geschikt is voor jouw lichaam? Of ben je op zoek naar een individueel trainingsadvies om je sportprestaties verder te verbeteren? Kies dan voor een sportscreening bij de ADRZ Sportkliniek. Tijdens de sportscreening voeren de sportarts en sportfysiotherapeut een lichamelijk onderzoek uit. Ook wordt je lengte, gewicht en vetpercentage bepaalt. De sportscreening duurt 30 minuten.

 

maak een afspraak
 

Behandeling van blessures

Loop je al geruime tijd met een blessure en wil je niets liever dan weer kunnen sporten? Bij de ADRZ Sportkliniek word je tijdens het multidisciplinair spreekuur geholpen door een orthopedisch chirurg, sportarts en sportfysiotherapeut. Samen onderzoeken zij, ieder vanuit hun eigen discipline, jouw blessure. Hierdoor ben je verzekerd van een goede diagnose en een behandeling door de juiste specialist. Samen stellen zij het verdere behandeltraject op. Dit kan een chirurgische ingreep zijn, therapie, of een combinatie van een ingreep en therapie. Het multidisciplinair spreekuur duurt 30 minuten.

  

maak een afspraak
 

Sportmedische onderzoeken

Om blessures te voorkomen of je prestaties te verbeteren, is het goed om te weten wat jouw lichaam aan kan. De ADRZ Sportkliniek biedt verschillende sportmedische onderzoeken. Hierbij onderzoekt een sportarts jouw prestaties en mogelijkheden tot verbetering. De ADRZ Sportkliniek is lid van het FSMI en SCAS-gecertificeerd. Hierdoor zijn wij bevoegd alle sportmedische onderzoeken uit te voeren:

 

 • Basis sportmedisch onderzoek (BSMO)
 • Basis sportmedisch onderzoek plus (BSMO+)
 • Groot sportmedisch onderzoek (GSMO)

 

  BSMO BSMO+ GSMO
Bespreken medische vragenlijst

Lichamelijk onderzoek (inclusief bloeddrukmeting)
Bepalen lengte, gewicht en vetpercentage
Ogentest
Urineonderzoek
Longfunctietest  
Bloedonderzoek naar cholesterol en hemoglobine   
Rust ECG (hartfilmpje in rust)   • 
Maximale fietstest met inspannings-ECG en bloeddrukcontrole (inclusief maximale hartslag)    

  

maak een afspraak

 
Sportmedische keuringen

Voor verschillende beroepen en sportactiviteiten als duiken of zweegvliegen is het belangrijk dat je je periodiek medisch laat keuren. Ook kan het zijn dat je binnenkort een sportopleiding start aan bijvoorbeeld het CIOS of ALO waarvoor je je medisch moet laten keuren. De ADRZ Sportkliniek is lid van het FSMI en SCAS-gecertificeerd. Hierdoor zijn wij bevoegd alle sportmedische keuringen uit te voeren:

 

 • Duikkeuring
 • Wielrenkeuring: KNWU, NTFU, Alpe d'HuZes
 • Motorsportsportkeuring: MON, KNMV
 • Keuring voor sportopleidingen: sport & bewegen, CIOS, ALO, Veiligheid en Vakmanschap
 • Overige keuringen zonder ECG: KNLTB
 • Overige keuringen met ECG: KNAF
 • Zweefvliegkeuringen

  

maak een afspraak

 

Behandelteam

Iedere specialist verbonden aan de ADRZ Sportkliniek heeft zich gespecialiseerd in sportmedische zorg. Daarnaast zijn de sportfysiotherapeuten gespecialiseerd in een specifieke sport. Zo ben je als sporter zeker van de best mogelijke zorg. Voor ons is het belangrijk dat jij gezond blijft en je, in het geval van een blessure, weer snel kan sporten.

 

 • Orthopedisch chirurgen: Jaap Luttjeboer en Nico Elenbaas
 • Sportartsen: Anne van Vegchel, Marijke Thunnissen en Arnold Brons
 • Sportfysiotherapeuten: Anton Engels, Anthon Kunst, Christiaan Muller, Ivo van Loo, Jeanine Marijs, Naomie Meijaard, Pieter Lindenbergh, Valerie de Boeck, Jouri van den Broeke, Rosalie de Graaf

 

Kosten & vergoeding

De sportscreening en het multidisciplinair blessurespreekuur worden vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Houd hierbij wel rekening met het eigen risico van € 385,- (*). Voor het multidisciplinair betaal je een eigen bijdrage van € 45,- (incl. BTW). De sportmedische onderzoeken en keuringen worden in de meeste gevallen vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. 

 

Activiteit Prijs
Sportscreening € 112,50
Multidisciplinair blessurespreekuur Basisverzekering* + € 45,- eigen bijdrage

BSMO

€ 125,-
BSMO+ € 155,-
GSMO € 220,-
Duikkeuring, zweefvliegkeuring, motorsportkeuring en overige keuringen zonder ECG € 130,-
Overige keuringen met ECG / inspannings-ECG € 155,- / € 225,-
Wielrenkeuring BSMO / GSMO € 125,- / € 220,-
Keuring CIOS / ALO € 125,-
Keuring Veiligheid & Vakmanschap € 132,50
Keuring Alpe D'HuZes BSMO / GSMO

€ 125,- / € 220,-

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.