website
header04
header02
header03

Sportpoli Orthopedie

SportmedX sportspreekuur

Als sporter bent u bij SportmedX op de juiste plek. Sporters vragen specifieke zorg. Het is belangrijk dat zij gezond blijven, snel en goed herstellen van blessures en ook reageert een lichaam dat vaak in beweging is anders op een behandeling dan een minder actief lichaam. Om alle kennis en kunde op het gebied van sportzorg te bundelen en de Zeeuwse patiënt één aanspreekpunt te bieden voor optimale sportzorg is binnen het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis SportmedX opgericht.

 

Sportspreekuren met orthopeed, sportarts en fysiotherapeut

Het sportspreekuur is een gecombineerd spreekuur van een orthopeed, sportarts en sportfysiotherapeut. Door de samenwerking kan er een betere diagnose en behandeling worden vastgesteld. U kunt bij het sportspreekuur terecht voor acute en/of chronische letsels die zijn ontstaan tijdens of door het sporten. 

 

 • Op maandag en dinsdag
 • Duur: 30 minuten
 • Valt onder medisch specialistische zorg in de basisverzekering. Houd hierbij wel rekening met het verplichte eigen risico van € 385,-. Ook wordt er een consult fysiotherapie in rekening gebracht. Deze is niet in de basisverzekering gedekt en bedraagt € 45,-. Het kan zijn dat je hiervoor aanvullend verzekerd bent. We raden u aan dit na te vragen bij uw zorgverzekeraar.

  

Spreekuur met sportarts

De sportarts is specialist op het gebied van sportblessures zoals spier- of peesblessures. Met name bij chronische blessures, waarbij weinig of geen verbetering zichtbaar is door rust of oefentherapie, kan een sportarts worden geconsulteerd. 

 

In een consult van 30 minuten wordt aan de hand van een uitgebreide analyse en lichamelijk onderzoek een diagnose gesteld. Daarna geeft de sportarts aan wat de prognose is en doet hij of zij een behandelvoorstel. Indien nodig wordt er aanvullend onderzoek verricht (of aangevraagd) zoals een echo, röntgenfoto, MRI, ECG of loopanalyse. Door de korte lijnen bij SportmedX kan er snel worden doorverwezen naar andere specialisten mocht dat nodig zijn.

 

 • Op maandag, dinsdag en donderdag
 • Duur: minimaal 30 minuten
 • Valt onder medisch specialistische zorg in de basisverzekering. Houd hierbij wel rekening met het verplichte eigen risico van € 385,-.

 

Sportmedisch onderzoek en medische keuring

SportmedX biedt verschillende mogelijkheden voor sportmedische onderzoeken en verplichte keuringen. Of u een beginnende sporter bent of meer ervaren, om uw doelen verantwoord te kunnen bereiken is het belangrijk te onderzoeken wat uw huidige prestaties zijn en waar ruimte is voor verbetering. We zijn aangesloten bij FSMI en we zijn SCAS gecertificeerd en daarmee bevoegd om al deze keuringen en sportmedische onderzoeken te verrichten. Op de website van SportmedX leest u meer over de keuringen en onderzoeken die wij bieden.

 

 • Op maandag, dinsdag en donderdag
 • Duur: 30-70 minuten
 • Een sportmedisch onderzoek is niet in de basisverzekering gedekt. Het kan zijn dat je hiervoor aanvullend verzekerd bent. We raden je aan dit na te vragen bij je zorgverzekeraar.
 • Betaling gebeurt direct (enkel pin-betalingen). Bekijk tarieven

  

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken bij SportmedX Zeeland via telefoonnummer 088 - 33 88 444 (op werkdagen bereikbaar tussen 08.30 – 17.00 uur).

 

Sportspecialisten

 • Orthopedisch chirurgen: Jaap Luttjeboer en Nico Elenbaas.
 • Sportartsen: Anne van Veghel, Marijke Thunnissen en Arnold Brons
 • Sportfysiotherapeuten: Anton Engels, Anthon Kunst, Christiaan Muller, Ivo van Loo, Jeanine Marijs, Naomie Meijaard,Pieter Lindenbergh, Valerie de Boeck, Jouri van den Broeke, Rosalie de Graaf.

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.