website
header04
header02
header03

Wond-Stoma-Decubitus (WSD) Verpleging

Een WSD-verpleegkundige is een verpleegkundige die speciaal is opgeleid om patiënten met een stoma, wonden of doorligproblemen te begeleiden voor, tijdens en na de operatie.

De WSD-verpleegkundige werkt in het ziekenhuis. Zij ondersteunt u en verpleegkundigen op de afdeling. Zij begeleidt u op de polikliniek voor controle, nazorg, begeleiding, instructie en het beantwoorden van vragen, die u of uw familie heeft.

De WSD-verpleegkundige geeft ook instructie en begeleiding aan de wijkverpleegkundige door middel van telefonisch consult en scholing.

 

Wond, Stoma en Decubitus

 

De wondverpleegkundige

De wondverpleegkundige begeleidt u, uw familie en wijkverpleegkundige om te leren hoe een wond te verbinden. Dit kan zowel klinisch als poliklinisch gebeuren.

 

De stomaverpleegkundige

De stomaverpleegkundige begeleidt u en uw familie in het leren omgaan met de stoma en in het helpen bij de verwerking van het krijgen van een stoma. Zij licht u in over alle zaken waar u dan mee te maken krijgt.

 

De decubitusverpleegkundige

De decubitusverpleegkundige begeleidt u bij het verzorgen van doorligwonden.

 

WSD-verpleegkundigen ADRZ, vlnr:

Mariette Midavaine-de Witte

Everdina Wisse-Kwekkeboom

Bianca Baars-Schoones

Nel van Iwaarden

Margriet Franse-Rentmeester

 

Stomazorg

De door het ADRZ geleverde zorg aan stoma-patiënten voldoet aan de eisen van de Stoma Zorgwijzer van de Nederlandse Stomavereniging.

 

Patiënteninformatie

Onderstaande filmpjes zijn instructiefilmpjes voor stomadragers:

 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.