website
header04
header02
header03

Voorzieningen voor patiënten

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis heeft in Goes en Vlissingen een aantal voorzieningen waar u als patiënt gebruik van kunt maken. U vindt ze in het Opnamemagazine dat u ontvangt tijdens uw intakegesprek op het Opnameplein. De belangrijkste voorzieningen staan hieronder vermeld.

 

Food & Shop ADRZ

In Goes vindt u in de centrale hal de Food & Shop ADRZ. Het assortiment varieert van koffie, thee en frisdrank tot gebak, ijs, warme en koude snacks. In de shop is volop keus in fruit, bloemen, snoep, lectuur, wenskaarten en nog veel meer.

Openingstijden in Goes (0113-234891):

  • maandag t/m vrijdag van 08.00 – 20.00 uur.
  • weekeinde van 12.00 – 19.00 uur.

 

In Vlissingen is in de nieuwe hal een lunchroom van Arduin, geopend weekdagen van 08.30 tot 17.00 uur.

 

 
Internet

Op de locaties Goes en Vlissingen biedt het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis een open draadloos netwerk aan ('ADRZ_Public'), waar patiënten en bezoekers gebruik van kunnen maken. Het gebruik van een eigen laptop is voor eigen risico.

 

Telefoon en televisie

U kunt tijdens uw opname in het ziekenhuis tegen betaling beschikken over telefoon en/of televisie. Dit kunt u via de receptie aanvragen (u belt '9'). De rekening wordt na ontslag naar uw huisadres gestuurd. De betaling gaat via automatische incasso en wordt geregeld door een extern bedrijf (Ascom).

Tarieven per 1 januari 2016:

Aansluitkosten (eenmalig) 2,75 euro

TV daghuur 4,05 euro

Telefoon daghuur 1,95 euro; per tik euro 0,16.

 

Meals on Wheels op de verpleegafdeling

Op iedere verpleegafdeling is er ‘Meals on Wheels’. Op vaste tijden komt de zorgsupportmedewerkster met een vers bereid buffet bij u, zodat u ter plekke kunt kiezen waar u op dat moment zin in heeft. Indien nodig wordt er rekening gehouden met uw dieet. Zelf meegebrachte voedingsmiddelen kunt u bewaren in een patiëntenkoelkast op uw verpleegafdeling. Hierbij dient u rekening te houden met de geldende hygiënerichtlijnen. Deze richtlijnen vindt u op de afdeling waar u opgenomen bent.

 

Uw bezoek kan mee-eten

In het ADRZ (locatie Goes) is het mogelijk om, tegen geringe vergoeding, mee te eten met uw naaste die opgenomen is in ons ziekenhuis. Deze lunch of diner kunt u betalen met maaltijdbonnen die te koop zijn in de foodshop in de centrale hal. Een broodmaaltijd kost € 2,50 en een warme maaltijd kost € 7,50. Op het moment dat de maaltijd op de afdeling wordt geserveerd, kunt u de maaltijdbon aan de zorgsupport medewerker geven. In ruil daarvoor ontvangt u dan een heerlijke maaltijd.

De lunch wordt geserveerd tussen 12.00 en 13.00 uur. Wilt u mee lunchen, geeft u dit dan voor 11.00 uur aan onze medewerker zorgsupport op de afdeling.

Het diner wordt geserveerd tussen 17.00 en 18.00 uur. Indien u mee wilt eten, wilt u dit dan voor 14.30 uur doorgeven aan onze zorgsupport medewerker? Eventuele dieetwensen kunt u daarbij ook aangeven.

 

Gastvrouwen

De vrijwilligers doen veel voor onze patiënten in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis. Op verschillende verpleegafdelingen zijn  vrijwilligers ’s morgens aanwezig voor het verzorgen van post en bloemen.

 

Kapsalon Vlissingen

In Vlissingen is op de begane grond een kapsalon voor dames en heren. Als u een bezoek wilt brengen aan de kapper is het raadzaam om van te voren een afspraak te maken. Dit kan via het 0118-425398. De kosten van een knipbeurt zijn voor eigen rekening. U vindt de kapsalon op de begane grond, vlakbij de lifthal.