website
header04
header02
header03

Prijzen / DBC's /Verzekering

De administratie rondom de ziekenhuiszorg is een ingewikkeld proces. Als u zorg nodig heeft in het ziekenhuis dan zijn daar kosten aan verbonden. Via een zorgverzekering verzekert u zich voor (een deel van) deze kosten. In veel gevallen vergoedt de zorgverzekeraar deze kosten, in sommige gevallen dient u (een deel van) de kosten zelf te betalen.

U bent als patiënt zelf verantwoordelijk om na te gaan of uw behandeling (gedeeltelijk) wordt vergoed. Kijk daarom goed bij de checklist ziekenhuiskosten of u alles af kunt vinken.

 

 

  

Zorg zonder medische noodzaak

Zorg zonder een medische noodzaak (bijvoorbeeld cosmetische chirurgie) is altijd uitgesloten van een vergoeding uit de basisverzekering. Deze zorg betaalt u dus zelf, tenzij u hiervoor aanvullend verzekerd bent. In dat geval krijgt u (een deel van) de kosten mogelijk vergoed. Raadpleeg uw polisvoorwaarden voor meer informatie. U kunt contact opnemen met het ziekenhuis voor een prijsopgave van de te verwachten kosten.

 

Contact

Kijk alvorens u contact opneemt of uw vraag in de FAQ staat.

 

U kunt uw vraag mailen naar FC.facturatie@adrz.nl

 

Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.30 - 12.00 uur via telefoonnummer 0118 - 425849.

 

Houd uw BSN nummer bij de hand, hier kan mogelijk om gevraagd worden ter controle.

 

Deze checklist kunt u afvinken voor, tijdens en na uw ziekenhuisbezoek of behandeling.


DBC is een “DiagnoseBehandelCombinatie”. Dit is het traject van diagnose tot en met de (eventuele) behandeling. Uiteindelijk wordt dit DBC zorgproduct in rekening gebracht bij de zorgverzekeraar of uzelf.


Er zijn verschillende prijslijsten. Welke voor u van belang is, hangt af van de startdatum van uw behandeling (de eerste afspraak in het ADRZ).

 

 


Op uw ziekenhuisfactuur staat aangegeven voor welke zorg u een factuur ontvangt. Ziekenhuizen brengen zogenoemde zorgproducten in rekening.


Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.