website
strand
zeelandBrug
vaderKind

Actueel nieuws locatie Vlissingen

De ADRZ locatie in Vlissingen is gerenoveerd tot een medisch centrum voor planbare zorg, diagnostiek, twee operatiekamers, beeldvormende technieken, poliklinieken en dagbehandeling.

 

Openingstijden locatie Vlissingen

De locatie Vlissingen is geopend van maandag t/m vrijdag van 06.30 tot 21.30 uur. In de weekenden en op feestdagen is deze locatie gesloten. Voor spoedgevallen neemt u altijd eerst contact op met uw huisarts of de huisartsenpost.

 

 

Aanmeldzuilen en bewegwijzering
 

 

Na aanmelding via de aanmeldzuil krijgt u een papiertje met een nummer erop. U wacht dan beneden in de centrale hal.

 

Op grote beeldschermen wordt uw nummer en de wachtruimte waar u vervolgens naar toe kunt gaan weergegeven.

 

Daar aangekomen meldt u zich nogmaals met dit papiertje aan bij de scanner daar. U ziet dan in welke onderzoekskamer u verwacht wordt.

 

 

 

 

 

Onze keuze voor wachtkamers met Zeeuwse namen in plaats van bestemmingsnummers en routeaanduidingen heeft naast het ‘Zeeuws DNA’ te maken met het nieuwe systeem van aanmelding en het gebruik van diverse ruimten. Niet elke polikliniek heeft een vaste werkruimte en alle ruimtes worden door meerdere gebruikers benut. Dat is wennen en vereist een strakke planning. De minimale ruimte wordt op deze manier optimaal benut. Er wordt daarom niet meer gewerkt met vaste bewegwijzeringsborden. Daarnaast geeft deze minimale bewegwijzering een veel rustiger beeld. Er is geen woud aan borden en aanwijzingen bij binnenkomst.

 

De digitale aanmelding speelt daar perfect op in. Het systeem kennen we al van bijvoorbeeld een luchthaven. Vergelijk het met de vertrekhal waar je je aanmeldt (je ticket) waarna je de informatie krijgt over de pier waar je naartoe moet (de juiste wachtkamer) en daarna volgt de informatie over de gate (de juiste spreek/onderzoekkamer). Stap voor stap volg je zo de juiste route.

 

Nieuwe inrichting ADRZ  

In de basis zijn de kleuren en afwerkmaterialen die door de architect zijn bedacht het uitgangspunt om de meubilering, inrichting en stoffering op af te stemmen. Daarnaast wordt ook alle losse inventaris meegenomen voor de inrichting van de verschillende ruimtes. Diverse Zeeuwse leveranciers zijn gevraagd om inrichtingsvoorstellen uit te werken. Daarin komt de Zeeuwse identiteit duidelijk naar voren. Wachtruimtes zijn vernoemd naar Oosterschelde, Westerschelde, Veerse Meer, Grevelingen. Het geheel past bij de ‘healing environment’ en de uitstraling van het gebouw.

  

 
 
 Restaurant 'De Mosselbank' Arduin Geopend van ma/vr 09.00 tot 17.00 uur

 

Er staan in de hal zogenaamde 'mosselbanken' en de kleuren zijn ook typisch Zeeuws, zoals bijvoorbeeld bloedkoraal rood. In de wachtruimten zijn achtergronden met fotoprint aangebracht die eveneens een aantal mooie sfeerimpressies van het Zeeuwse landschap en water laten zien. 

In dit document vindt u een sfeerimpressie van het interieur en kleurgebruik in het vernieuwde pand.

Meer informatie ook via de website van Atelier Pro.

 

Culisteam maaltijden op Kort Verblijf afdeling

Op de afdeling Kort Verblijf wordt gewerkt met het zogenaamde ‘Culisteam-concept’. Een groot voordeel hiervan is dat de operatiepatiënten die op deze afdeling verblijven een gezonde, smakelijke maaltijd kunnen bestellen op het moment van hún keuze. De maaltijdwens van de patiënt is het uitgangspunt, niet de stand van de wijzers van de klok. Vooral op de Kort Verblijf-afdeling, waar het de hele dag een komen en gaan is van operatiepatiënten, is dat plezierig. De verse, in de afdelingspantry gekoeld bewaarde maaltijden, bevatten componenten die nog grotendeels rauw zijn. In een speciale magnetronoven worden ze binnen enkele minuten gaar gestoomd. Op de menukaart, die de patiënt persoonlijk krijgt aangereikt door een zorgsupportmedewerker, staan omschrijvingen en foto’s van de verschillende gerechten. Een broodmaaltijd bestellen kan natuurlijk ook; niet iedereen heeft na een operatie meteen trek in een warme maaltijd. In de toekomst zullen deze maaltijden ook aangeboden worden aan begeleiders van onze Kort Verblijf-patiënten.

 

Kruidentuin ADRZ Vlissingen geeft verlichting

Er is een speciale kruidentuin met planten waarvan de geur alleen al wat verlichting kan geven bij klachten zoals hoofdpijn, spanning en moedeloosheid, aangelegd. In de tuin van ongeveer 700 m2 staan speciale kruiden, alle met een geneeskrachtige werking. Ze stonden vroeger vaak al in de tuinen van de ziekenhuizen. In de tuin staan onder andere vogelmelk, maskerbloem, bosrank en zonneroosje en lavendel. "De geur van lavendel helpt je te kalmeren en ontspannen en is goed tegen hoofdpijn", weet hovenier Jan Sandee, die de tuin ontwierp en aanlegde. Ook komt er een tamme kastanje in de tuin. Sandee: "Dit geeft vertrouwen, focus en stabiliteit en verlicht spanning, vertwijfeling en radeloosheid. Al in oude tijden droegen mensen een kastanje bij zich, in de hoop dat het zorgen zou verlichten. Er werd gezegd dat het werkte zolang de kastanje glom. Zodra de glans is verdwenen, is de kracht uitgewerkt." De kruiden worden verder niet gebruikt door het ziekenhuis of de apotheek. Het is ook niet de bedoeling dat ze geplukt of opgegeten worden.

 

Bekijk hier de sloop en voortgang van de bouw op de locatie Vlissingen.