Lees hier de laatste informatie over het coronavirus bij Adrz.

De heer A.A. Tanis behaalde zijn artsdiploma in 1981 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na 2 jaar voorbereiding werkte hij van 1983 tot 1991 in het DRM Hospital, Mochudi, Botswana. Van 1983 tot 1985 was hij daar medical officer en vanaf 1985 tot 1991 medical director. Zijn opleiding tot internist volgde hij van 1991 tot 1997 in het Ikazia Ziekenhuis Rotterdam (opleider Rob Ouwendijk) en het Erasmus MC Rotterdam (opleider Paul Wilson). Gevolgd door de opleiding tot MDL-arts van 1997 tot 1999 (opleiders Mark van Blankenstein en Solko Schalm). Vanaf 1999 wekt hij als MDL-arts bij Adrz. In 2003 promoveerde hij op het proefschrift A 13CO2 breath test for liver glycogen oxidation aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De heer Tanis beoefent het specialisme maag-, darm- leverziekte in de volle breedte. Speciale expertise heeft hij in de leverziekten, chronische darmziekten en speciale endoscopische technieken zoals echo-endoscopie, ERCP en behandeling van uitgebreide darmpoliepen. Het is voor hem en het hele MDL-team de uitdaging om zoveel mogelijk expertise in Adrz aanwezig te hebben. Mede gezien de grote reisafstanden naar buiten de provincie.

Zijn jarenlange ervaring in een plattelands ziekenhuis in Afrika en zijn Rotterdamse (geen woorden maar daden) opleiding vormden mede zijn instelling dat inhoud belangrijker is dan vorm. Hetgeen resulteerde in een van de te verdedigen stellingen bij zijn proefschrift: rapporten over verandering en vernieuwing in de zorg dienen gelezen te worden met de ogen van het kind uit het sprookje De kleren van de keizer.

Ik vind het uitermate belangrijk om te blijven beseffen dat de patiënt veel meer is dan zijn of haar ziekte

‘Naast het leveren van professioneel hoogstaande zorg vind ik het uitermate belangrijk om te blijven beseffen dat de patiënt veel meer is dan zijn of haar ziekte. En om dit samen te voegen tot een voor deze specifieke patiënt juiste zorg.’

BIG-nummer

49.024.218.601