6.30 uur

Ik maak mezelf klaar voor een drukke werkdag. Beneden zitten mijn dochters te ontbijten met mijn man. Nadat ik de haren van mijn dochters heb gedaan, brengt mijn man ze naar school.

7.40 uur

Met de auto rijd ik van Philippine naar het ziekenhuis in Goes. Als transferverpleegkundige coördineer ik het ontslag van patiënten die aansluitend op hun ziekenhuisopname zorg nodig hebben.

8.25 uur

Als het team transferverpleegkundigen compleet is, verdelen we de afdelingen waar we mee aan de slag gaan. Vandaag werk ik met de patiënten van de afdelingen Interne Geneeskunde en Oncologie.

8.35 uur

Ik bereid me voor op mijn werk door te kijken welke nieuwe patiënten zijn aangemeld via ons nieuwe aanmeld- en overdrachtsysteem ‘POINT’ (Punt voor Overdracht Informatie Naslag en Transfer). Ook neem ik contact op met een verpleeghuis voor een overdracht van een patiënt. Tussendoor drink ik thee en neem ik mijn ingekomen e-mail door.

10.00 uur

De telefoon gaat. De afdelingsverpleegkundige van Interne Geneeskunde vertelt dat een patiënt met ontslag mag en dat hij nog thuiszorg nodig heeft. Met de patiënt en zijn contactpersoon maak ik een plan.

10.25 uur

Ik ga naar de afdeling Oncologie en bespreek met de afdelingsverpleegkundige de zorg voor de patiënten. Een patiënt die in een verpleeghuis woont, mag morgen weer terug naar huis. Met het verpleeghuis spreek ik de zorgbehoefte door. Daarna heb ik nog een nazorggesprek met een patiënt en haar dochter.

12.15 uur

Ik praat gezellig bij met mijn collega’s, terwijl ik mijn crackers eet en geniet van een kop thee.

12.40 uur

Een patiënt kan weer naar huis. Met de patiënt, zijn contactpersoon en de afdelingsverpleegkundige bespreek ik zijn ontslag. Ik bel vast met de thuiszorg, zodat ik de bevestiging heb dat de zorg geregeld is.

13.15 uur

Ik verwerk de zorgaanvragen in POINT. De afdelingsverpleegkundige maakt de overdracht en deze wordt doorgezet via een gesloten en veilig systeem naar de ketenpartner.

13.30 uur

Onderweg naar Interne Geneeskunde krijg ik een telefoontje waar ik direct een aantal zaken voor in gang zet. Daarna ga ik door naar mijn gesprek over de patiënten met de verpleegkundige van Interne Geneeskunde.

14.15 uur

Ook nu staat er een gesprek gepland. Deze patiënt moet na zijn ontslag in het ziekenhuis nog revalideren in het verpleeghuis. In POINT werk ik zijn status bij. Zo heeft het verpleegtehuis de actuele gegevens van de patiënt en zijn dossier.

15.00 uur

Ik heb een afspraak over POINT, omdat ik betrokken ben bij de inrichting en het beheer van dit systeem.

16.00 uur

Ik kruip achter de computer, werk mijn eerdere gesprekken uit en plan nazorggesprekken in. Ondertussen word ik gebeld door de Spoedeisende Hulp, waarna ik een plekje in een verpleeghuis regel voor een van hun patienten.

17.05 uur

We stemmen binnen het team af wie nog hulp kan gebruiken met de afrondingen van de werkzaamheden. Daarna stap ik in mijn auto terug naar huis.

18.45 uur

Ik kan zo aanschuiven voor het eten, heerlijk is dat. Voor de kinderen naar bed gaan, breng ik nog even tijd met ze door.

20.15 uur

Even alle drukte van de dag weg sporten tijdens een uurtje cardio in de sportschool.

21.45 uur

Ik plof op de bank met een kop thee en een stuk fruit en kijk nog even televisie.