Het nieuws over maatregelen rondom de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) volgt elkaar snel op. Via deze website houden we u op de hoogte.
Hier leest u het laatste nieuws en de laatste informatie over het coronavirus bij Adrz.

Laatste informatie coronavirus (COVID-19)

Wereldwijd worden maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ziekenhuizen volgen speciale protocollen. Ook Adrz is ingericht op het virus. Bij de beslissingen die worden genomen, volgen wij de richtlijnen van het RIVM.

Lees hier de laatste nieuwsberichten van Adrz over het coronavirus (COVID-19)

Afspraak bij Adrz

Wij vragen iedereen die een afspraak heeft op één van onze Adrz-locaties alleen te komen. Begeleiding is alleen toegestaan als dat medisch noodzakelijk is. Wij vragen u alleen te komen (dus ook geen kinderen mee te nemen), omdat wij de kans op besmetting met het coronavirus (COVID-19) zo klein mogelijk willen houden. Op die manier kunnen we veilige zorg aanbieden. Dit is ook de reden dat maar één bezoeker per patiënt is toegestaan per dag en op een vast tijdstip.

Hebt u een afspraak in Goes? Lees dan hier meer.
Hebt u een afspraak in Vlissingen? Lees dan hier meer.

We vragen u maximaal 20 minuten voor uw afspraak aanwezig te zijn. Bij Adrz houden we 1,5 meter afstand, desinfecteren we onze handen, schudden we geen handen en hoesten we in onze elleboog.

Veilige operaties bij Adrz

De maatregelen die we bij Adrz nemen, zijn voorzorgsmaatregelen om zo veilig mogelijk zorg te kunnen bieden. Geplande, urgente en spoedoperaties gaan gewoon door waarbij de nodige maatregelen in acht worden genomen.

Coronacheck

Bij Adrz bieden we veilige en kwalitatief uitstekende zorg op al onze locaties. Om deze veilige en goede zorg te kunnen garanderen, is het belangrijk dat we zo min mogelijk mensen op onze locaties ontvangen die daar niet per se moeten zijn.

Daarom vragen we mensen zonder begeleiding naar een afspraak te komen (als dit medisch mogelijk is) en bezoek zoveel mogelijk te beperken. Zo houden we het risico, dat mensen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus (COVID-19) onze locaties bezoeken zo klein mogelijk.

Komt u toch bij een van onze locaties, dan vragen we u na te gaan of er een kans bestaat dat u besmet bent met het coronavirus (COVID-19). Doe hier de coronacheck en kijk of u mogelijk besmet bent met het coronavirus (COVID-19).

De COVID-testpoli

In de testpoli kunnen we u snel en veilig testen op een coronabesmetting.

Afspraak maken

De COVID-testpoli is een samenwerking met de GGD. Vanaf 1 juni kan iedereen met milde klachten zich laten testen op het coronavirus. Bel naar het nummer 0800 – 1202 om een afspraak te maken bij een testlocatie in de buurt. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur. Het is niet mogelijk om rechtstreeks naar de testpoli in Goes, Vlissingen of Zierikzee te rijden voor een test. Kijk voor meer informatie over het testbeleid op de website van GGD Zeeland. Hebt u een verwijzing van de huisarts of uw werkgever? Dan kunt u wel direct naar de testpoli komen.

Test afnemen bij Adrz Goes

U vindt de COVID-testpoli bij Adrz Goes aan de ‘s-Gravenpolderseweg 114. Volg de gebruikelijke route naar het ziekenhuis en volg daar de borden ‘COVID-testpoli’. Bij de poli volgt u de aanwijzingen op van het personeel. U kunt met de auto naar de testpoli komen, maar ook te voet of op de fiets.

Openingstijden Goes

Op weekdagen kunt u van 9.00 tot 16.30 uur terecht in de COVID-testpoli. In het weekend is de poli geopend van 9.00 tot 12.00 uur.

Test afnemen bij Adrz Vlissingen

In Vlissingen vindt u de COVID-testlocatie bij Adrz aan de Koudekerkseweg 88. De testlocatie bevindt zich op de parkeerplaats naast het ziekenhuis en is bereikbaar via de Sottegemstraat (let op: niet via de Koudekerkseweg).

Openingstijden Vlissingen

De testpoli in Vlissingen opent maandag 3 augustus. De openingstijden worden bepaald op basis van het aantal testaanvragen.

Test afnemen bij Adrz Zierikzee

In Zierikzee kunt u zich laten testen bij de COVID-testpoli bij Adrz aan de Koning Gustaafweg 2. De testpoli vindt u via de bewegwijzering bij het ziekenhuis.

Openingstijden Zierikzee

De testpoli is geopend op dinsdag en donderdag tussen 13.00 en 16.00 uur.

Uitslag

Voor uw uitslag verwijzen we u graag naar GGD Zeeland, uw huisarts of mijn.adrz.nl.

Uitslag Coronatest

De COVID-testpoli is een samenwerking met de GGD. Voor de uitslag van uw Coronatest verwijzen we u graag naar GGD Zeeland, uw huisarts of Mijn.adrz.nl.

Wanneer u getest bent op het coronavirus, ontvangt u zo snel mogelijk via de GGD telefonisch de testuitslag. Het streven is om binnen twee werkdagen de uitslag door te geven. Let op: de 48 uur gaat in op het einde van de dag waarop u getest bent.

Op Mijn Adrz is de uitslag binnen een werkdag zichtbaar. Alleen patiënten van Adrz kunnen inloggen op Mijn Adrz. U bent patiënt van Adrz als uw legitimatiebewijs gecontroleerd en geregistreerd is bij Adrz. Voor het inloggen heeft u een DigiD met sms-controle nodig. Let op: de sms-controle is niet standaard ingesteld, dit dient u eenmalig aan te vragen via de website van DigiD. Meer informatie en een instructiefilmpje over Mijn Adrz vindt u hier.

Het is niet mogelijk om rechtstreeks naar de testpoli in Goes of Zierikzee te rijden voor een test. Kijk voor meer informatie over het testbeleid op de website van GGD Zeeland.

Bezoek toegestaan

Patiënten die in het ziekenhuis in Goes of op onze locatie in Vlissingen liggen, mogen bezoek ontvangen. Om de veiligheid voldoende te kunnen waarborgen, staan we bezoek toe onder een aantal voorwaarden:

 • We vragen u na te gaan of er een kans bestaat dat u besmet bent met het coronavirus (COVID-19). Komt u naar Adrz, doe dan eerst de coronacheck.  Als u één van de gezondheidsvragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, dan vragen we u NIET naar Adrz te komen.
 • Bezoek dat deze klachten tot 72 uur voor het bezoek heeft gehad, mag helaas onze locaties niet betreden.
 • Per patiënt verwelkomen we maximaal één bezoeker per bezoektijd.
 • Bezoek dat zich niet aan de bezoektijden houdt, wordt gevraagd een andere keer terug te komen.

Er zijn een aantal uitzonderingen:

 • Moeder en Kind centrum: ouders/partner doorlopend + maximaal 1 bezoeker. Broertjes en zusjes welkom in overleg
 • Intensive Care: 14.00 tot 15.00 uur en 19.00 tot 20.00 uur
 • Spoedeisende Hulp: 1 begeleider per patiënt, uitzonderingen hierop in overleg met SEH-arts

De regels die we hanteren voor de uitzonderingen, zijn bij de afdeling bekend.

Lees meer over de bezoektijden per afdeling op Adrz.nl/bezoektijden.

Verspreiding en besmetting voorkomen

De belangrijkste maatregelen om verspreiding te voorkomen, zijn eenvoudig. Let hier daarom goed op:

 • Blijf thuis
 • Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere mensen
 • Was de handen regelmatig, kijk hier voor een goede instructie
 • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct na gebruik weg en was dan de handen
 • Vermijd contact met het eigen gezicht

Persoonlijke beschermingsmiddelen zorgverlener

Wanneer draagt een zorgverlener een mondneusmasker?

De zorgverlener draagt wel een mondneusmasker:

 • Bij patiënten die het coronavirus hebben of klachten hebben die bij het coronavirus passen, dragen onze medewerkers persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondneusmasker.
 • Medewerkers die het coronavirus hebben gehad, mogen weer aan het werk nadat zij minimaal een week geen verkoudheidsklachten meer hebben. Soms hebben medewerkers nog lichte klachten zoals reuk- en smaakverlies of een lichte hoest, maar kunnen al wel werken. Zij dragen dan tijdens het werk een week lang een mondneusmasker.
 • Bij risicovolle handelingen (bijvoorbeeld handelingen dicht bij het gelaat van de patiënt die wat langer duren of handelingen die voor een hoestprikkel kunnen zorgen) draagt de zorgverlener een mondneusmasker.

De zorgverlener draagt geen mondneusmasker:

 • Als u geen klachten heeft (u bent niet in afwachting van een testuitslag of u hebt niet het coronavirus) en onze medewerkers hebben ook geen klachten, dan zijn persoonlijke beschermingsmiddelen (zoals een mondneusmasker) niet nodig.

Adrz volgt de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie over het coronavirus

Alle algemene en meest recente informatie over het coronavirus vindt u op de website van het RIVM. De Rijksoverheid heeft daarnaast een landelijk informatienummer geopend voor vragen over het virus: 0800 1351.