Het nieuws over maatregelen rondom de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) volgt elkaar snel op. Via deze website houden we u op de hoogte.
Hier leest u het laatste nieuws en de laatste informatie over het coronavirus bij Adrz.

Laatste informatie coronavirus (COVID-19)

Wereldwijd worden maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ziekenhuizen volgen speciale protocollen. Ook Adrz is ingericht op het virus. Bij de beslissingen die worden genomen, volgen wij de richtlijnen van het RIVM.

Lees hier de laatste nieuwsberichten van Adrz over het coronavirus (COVID-19)

Afspraak in Adrz

Het specialisme waarmee u de afspraak heeft, neemt vooraf contact met u op om te bespreken hoe uw afspraak zal verlopen (gaat de afspraak door, kan deze telefonisch plaatsvinden, komt u naar het ziekenhuis). Heeft u een dag voor uw afspraak nog niets gehoord? Dan kunt u zelf contact opnemen met de Afspraakcentrale. Dit kan via telefoonnummer 088 125 00 00.

Wanneer u in staat bent alleen het ziekenhuis te bezoeken, willen we u vragen geen begeleiding mee te nemen. Bent u (medisch) niet in staat alleen naar uw afspraak te komen, dan vragen we u contact op te nemen met de Afspraakcentrale. In overleg is begeleiding dan toegestaan.

In onze folder Informatie afspraak of operatie – Over corona vindt u alle informatie over de zaken rond uw afspraak of operatie die door de coronamaatregelen net iets anders gaan dan normaal. Bijvoorbeeld over bezoek, begeleiding en het verloop van uw afspraak.

Operatie in Adrz

Een deel van de geplande operaties en ingrepen in Adrz wordt de komende tijd afgezegd. Urgente en spoedoperaties gaan gewoon door, het gaat alleen om planbare ingrepen en operaties. Deze extra maatregel helpt het besmettingsgevaar te voorkomen en zorgt voor extra capaciteit en langer behoud van onze medische middelen.

Als u operatie niet doorgaat, informeren wij u hierover zo snel mogelijk geïnformeerd. We vragen u om niet zelf te bellen naar Adrz. Als u geen bericht heeft gehad, gaat uw operatie gewoon door.

In onze folder Informatie afspraak of operatie – Over corona vindt u alle informatie over de zaken rond uw afspraak of operatie die door de coronamaatregelen net iets anders gaan dan normaal. Bijvoorbeeld over bezoek, begeleiding en het verloop van uw afspraak.

Opname in Adrz

Door de coronamaatregelen gaan een aantal zaken tijdens uw opname net iets anders dan normaal. Bijvoorbeeld het ontvangen van bezoek en uitwisselen van persoonlijke spullen. In onze folder Informatie voor opgenomen patiënten – Over corona vindt u hier meer informatie over.

Overige informatie over uw opname vindt u in onze opnamefolder.

De COVID-testpoli

Snel en veilig testen

In Adrz Goes zijn we op maandag 20 april gestart met de COVID-testpoli. In de testpoli kunnen we u snel en veilig testen op een coronabesmetting.

Voor zorgpersoneel en doorverwezen patiënten

De COVID-testpoli is een samenwerking met de GGD en is bedoeld voor het testen van zorgpersoneel en doorgestuurde patiënten. Voor de poli is altijd een doorverwijzing nodig van uw huisarts of van de zorginstelling waar u werkt. Het is niet mogelijk om rechtstreeks naar de teststraat in Goes te rijden voor een test.

Test afnemen bij Adrz Goes

U vindt de COVID-testpoli bij Adrz Goes. Volg de gebruikelijke route naar het ziekenhuis en volg daar de borden ‘COVID-testpoli’. Bij de poli volgt u de aanwijzingen op van het personeel. U kunt met de auto naar de testpoli komen, maar ook te voet of op de fiets. Voor uw uitslag verwijzen we u graag naar mijn.adrz.nl.

Openingstijden

Op weekdagen kunnen patiënten van 9.00 tot 16.30 uur terecht in de COVID-testpoli. In het weekend, op Hemelvaartsdag en op Tweede Pinksterdag is de poli geopend van 09.00 tot 12.00.

Bezoek toegestaan

Vanaf maandag 18 mei 2020 mogen patiënten die in het ziekenhuis in Goes of op onze locatie in Vlissingen liggen weer bezoek ontvangen! Om die veiligheid voldoende te kunnen waarborgen, staan we bezoek toe onder een aantal voorwaarden:

  • Iedereen die op bezoek komt, wordt eerst gescreend op klachten die corona (COVID-19) gerelateerd kunnen zijn: verkouden, hoesten, keelpijn, kortademigheid, koorts, diarree/bovenbuikklachten, griepverschijnselen of smaak-/reukverlies.
  • Bezoek dat deze klachten tot 72 uur voor het bezoek heeft gehad, mag helaas onze locaties niet betreden.
  • Per patiënt verwelkomen we maximaal één bezoeker per dag.
  • Bezoek dat zich niet aan de bezoektijden houdt, wordt gevraagd een andere keer terug te komen.

Er zijn een aantal uitzonderingen: kinderen tot 18 jaar, kraamvrouwen en stervende patiënten. De regels die we hanteren voor de uitzonderingen, zijn bij de afdeling bekend.

Lees meer over de bezoektijden per afdeling op Adrz.nl/bezoektijden.

In onze folder Informatie voor naasten – Over corona vindt u meer informatie over de zaken die tijdens de opname van uw naaste nu net iets anders gaan dan normaal.

Verspreiding en besmetting voorkomen

De belangrijkste maatregelen om verspreiding te voorkomen, zijn eenvoudig. Let hier daarom goed op:

  • Blijf thuis
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere mensen
  • Was de handen regelmatig, kijk hier voor een goede instructie
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct na gebruik weg en was dan de handen
  • Vermijd contact met het eigen gezicht

Meer informatie over het coronavirus

Alle algemene en meest recente informatie over het coronavirus vindt u op de website van het RIVM. De Rijksoverheid heeft daarnaast een landelijk informatienummer geopend voor vragen over het virus: 0800 1351.