Lees hier de laatste informatie over het coronavirus bij Adrz.

Coschappen

Hartelijk welkom in het zonovergoten Zeeland, welkom in Adrz. Ons ziekenhuis is een groot perifeer ziekenhuis met een adherentiegebied van ongeveer 250.000 patiënten in de winter en ongeveer 500.000 in de mooie Zeeuwse zomer.

Verschillende coschappen

Adrz leidt net als academische ziekenhuizen en opleidingsziekenhuizen coassistenten op. Dit doen we op de afdelingen Chirurgie, Dermatologie, Gynaecologie, Interne Geneeskunde, Kindergeneeskunde, Keel-, Neus- en Oorheelkunde, Neurologie, Oogheelkunde en Spoedeisende Hulp.

Een onvergetelijk coschap

Kees van den Berge, internist – affiliatie coördinator: ‘Je start hier met een onvergetelijk coschap: met je mede-co’s ‘overleven’ tijdens je eerste stappen in de klinische praktijk, veel patiëntencontacten. Een groot voordeel van werken en leren in ons ziekenhuis is de begeleiding die veelal direct door specialisten gegeven wordt, dus zonder tussenkomst van een A(N)IOS. Je kunt dus rekenen op de beste begeleiding en uitleg door vakspecialisten. Tot snel op de werkvloer!’

Coschap Dermatologie

Hartelijk welkom in het zonovergoten Zeeland, welkom in Adrz. Je start hier een periode van je leven die je je nog lang zal heugen: je eerste patiëntencontacten, met je mede-co’s ‘overleven’ tijdens je eerste stappen in de klinische praktijk, je onderdompelen in de dermatologie.

Eigen patiënten

Ons ziekenhuis is een groot perifeer ziekenhuis met een adherentiegebied van ongeveer 250.000 patiënten in de winter en ongeveer 500.000 in de zomer. Er worden al geruime tijd coassistenten opgeleid in Adrz maar de opleiding dermatologie is relatief nieuw. Onze opleidingsgroep is enthousiast en begeleidt graag direct, dus zonder tussenkomst van A(N)IOS coassistenten. Je hebt veel ruimte eigen patiënten op het spreekuur te zien en verrichtingen te doen. Ook kunnen facultatieve onderdelen in goed overleg altijd geregeld worden.

Opleiders

C. van der Wegen-Franken

Coschap Gynaecologie

Hartelijk welkom in het zonovergoten Zeeland, welkom in Adrz. Je start hier een periode van je leven die je je nog lang zal heugen: je eerste patiëntencontacten, met je mede-co’s ‘overleven’ tijdens je eerste stappen in de klinische praktijk, je onderdompelen in de gynaecologie.

Eigen patiënten

Ons ziekenhuis is een groot perifeer ziekenhuis met een adherentiegebied van ongeveer 250.000 patiënten in de winter en ongeveer 500.000 in de zomer. Er worden al geruime tijd coassistenten opgeleid in Adrz; sinds november 2017 ook op de afdeling Gynaecologie en Verloskunde. Onze opleidingsgroep is enthousiast en begeleidt graag direct, dus zonder tussenkomst van A(N)IOS coassistenten. Je hebt veel ruimte eigen patiënten op het spreekuur en in de kliniek te zien en te assisteren bij operaties. Bovendien loop je mee op de verloskunde en krijg je de kans om bevallingen van dichtbij mee te maken. Tijdens deze stage krijg je ook de kans 2 dagen met een eerstelijns verloskundige mee te lopen. Facultatieve onderdelen kunnen in goed overleg altijd geregeld worden.

Informatie coschap

Informatie coschap Gynaecologie

Opleiders

Drs. M. Bruinooge (opleider)

Drs. Y. Snuijf (plaatsvervangend opleider)

Coschap Heelkunde

Hartelijk welkom in het zonovergoten Zeeland, welkom in Adrz. Je start hier een periode van je leven die je je nog lang zal heugen: je eerste patiëntencontacten, met je mede-co’s ‘overleven’ tijdens je eerste stappen in de klinische praktijk, je onderdompelen in de heelkunde/chirurgie.

Eigen patiënten

Ons ziekenhuis is een groot perifeer ziekenhuis met een adherentiegebied van ongeveer 250.000 patiënten in de winter en ongeveer 500.000 in de zomer. Er worden al geruime tijd coassistenten opgeleid in Adrz en de opleiding heeft een aantal ontwikkelingen doorgemaakt. Onze opleidingsgroep is enthousiast en begeleidt graag direct, dus zonder tussenkomst van A(N)IOS coassistenten. Je hebt veel ruimte eigen patienten op het spreekuur en in de kliniek te zien en te assisteren bij operaties. Ook kunnen facultatieve onderdelen in goed overleg altijd geregeld worden.

Introductie en opleidingsplan

Opleidingsplan Heelkunde

Opleiders

Drs. H. Nijhof (opleider)

Dr. G. de Klerk (plaatsvervangend opleider)

Coschap Interne Geneeskunde

Hartelijk welkom in het zonovergoten Zeeland, welkom in Adrz. Je start hier een periode van je leven die je je nog lang zal heugen: je eerste patiëntencontacten, met je mede-co’s ‘overleven’ tijdens je eerste stappen in de klinische praktijk, je onderdompelen in een van de mooiste vakken binnen de geneeskunde.

Eigen patiënten

Ons ziekenhuis is een groot perifeer ziekenhuis met een adherentiegebied van ongeveer 250.000 patiënten in de winter en ongeveer 500.000 in de zomer. Er worden al geruime tijd coassistenten opgeleid in Adrz en de opleiding heeft een aantal ontwikkelingen doorgemaakt. Onze opleidingsgroep is enthousiast en begeleidt graag direct, dus zonder tussenkomst van A(N)IOS coassistenten. Je hebt veel ruimte eigen patiënten op het spreekuur en in de kliniek te zien en functieonderzoeken bij te wonen. Ook kunnen facultatieve onderdelen zoals intensive care, geriatrie, reumatologie, longziekten en cardiologie in goed overleg altijd geregeld worden.

Opleidingsplan

Opleidingsplan Interne Geneeskunde

Opleiders

Drs. M. van Pelt-Sprangers (opleider)

Dr. C.K.A. van den Berge (plaatsvervangend opleider, affiliatiecoördinator)

Coschap KNO

Hartelijk welkom in het zonovergoten Zeeland, welkom in Adrz. Je start hier een periode van je leven die je je nog lang zal heugen: je eerste patiëntencontacten, met je mede-co’s ‘overleven’ tijdens je eerste stappen in de klinische praktijk, je onderdompelen in de KNO geneeskunde.

Eigen patiënten

Ons ziekenhuis is een groot perifeer ziekenhuis met een adherentiegebied van ongeveer 250.000 patiënten in de winter en ongeveer 500.000 in de zomer. Er worden al geruime tijd coassistenten opgeleid in Adrz en de opleiding heeft een aantal ontwikkelingen doorgemaakt. Onze opleidingsgroep is enthousiast en begeleidt graag direct, dus zonder tussenkomst van A(N)IOS coassistenten. Je hebt veel ruimte eigen patiënten op het spreekuur te zien en te assisteren bij operaties. Ook kunnen facultatieve onderdelen, zoals kleine verrichtingen zelfstandig uitvoeren, in goed overleg altijd geregeld worden.

Opleiders

Drs. W. Berkovits

Coschap Neurologie

Hartelijk welkom in het zonovergoten Zeeland, welkom in Adrz. Je start hier een periode van je leven die je je nog lang zal heugen: je eerste patiëntencontacten, met je mede-co’s ‘overleven’ tijdens je eerste stappen in de klinische praktijk, je onderdompelen in de neurologie.

Eigen patiënten

Ons ziekenhuis is een groot perifeer ziekenhuis met een adherentiegebied van ongeveer 250.000 patiënten in de winter en ongeveer 500.000 in de zomer. Er worden al geruime tijd coassistenten opgeleid in Adrz en de opleiding heeft een aantal ontwikkelingen doorgemaakt. Onze opleidingsgroep is enthousiast en begeleidt graag direct, dus zonder tussenkomst van A(N)IOS coassistenten. Je hebt veel ruimte eigen patiënten op het spreekuur en in de kliniek te zien en functieonderzoeken bij te wonen. Ook kunnen facultatieve onderdelen in goed overleg altijd geregeld worden.

Handleiding coschap

Handleiding coschap Neurologie

Opleiders

Drs. R. Sips (plaatsvervangend opleider)

Coschap Oogheelkunde

Hartelijk welkom in het zonovergoten Zeeland, welkom in Adrz. Je start hier een periode van je leven die je je nog lang zal heugen: je eerste patiëntencontacten, met je mede-co’s ‘overleven’ tijdens je eerste stappen in de klinische praktijk, je onderdompelen in de oftalmologie.

Eigen patiënten

Ons ziekenhuis is een groot perifeer ziekenhuis met een adherentiegebied van ongeveer 250.000 patiënten in de winter en ongeveer 500.000 in de zomer. Er worden al geruime tijd coassistenten opgeleid in Adrz en de opleiding heeft een aantal ontwikkelingen doorgemaakt. Onze opleidingsgroep is enthousiast en begeleidt graag direct, dus zonder tussenkomst van A(N)IOS coassistenten. Je hebt veel ruimte eigen patiënten op het spreekuur en in de kliniek te zien en te assisteren bij operaties. Ook kunnen facultatieve onderdelen in goed overleg altijd geregeld worden

Opleiders

Drs. J. Eveleens

Coschap Spoedeisende Hulp

Hartelijk welkom in het zonovergoten Zeeland, welkom in Adrz. Je start hier een periode van je leven die je je nog lang zal heugen: je eerste patiëntencontacten, met je mede-co’s ‘overleven’ tijdens je eerste stappen in de klinische praktijk, je onderdompelen in de spoedeisende geneeskunde.

Traumacentrum met level 2 IC

Ons ziekenhuis is een groot perifeer ziekenhuis, een traumacentrum met een level 2 IC, met een adherentiegebied van ongeveer 250.000 patiënten in de winter en ongeveer 500.000 in de zomer. Er worden al geruime tijd coassistenten opgeleid in Adrz en de opleiding SEH is goed georganiseerd en heeft een aantal ontwikkelingen doorgemaakt. Onze opleidingsgroep is enthousiast en begeleidt graag mede met behulp van ANIOS coassistenten. Je hebt veel ruimte eigen patiënten te zien en verrichtingen uit te voeren. Ook kunnen facultatieve onderdelen in goed overleg altijd geregeld worden.

Na een sollicitatieprocedure voor een oudste coschap Spoedeisende Geneeskunde ga je 12 weken aan de slag op de SEH van Adrz. Onze Spoedeisende Hulp (SEH) ontvangt 28.000 patiënten per jaar op de locatie Goes. Slechts 3% van de SEH patiënten zijn onverwezen patiënten. De SEH heeft een profiel trauma level 2. Ons ziekenhuis heeft daarnaast een profiel IC niveau 2. Je wordt tijdens dit coschap begeleid door de SEH-artsen knmg. Je mag alle verwezen en onverwezen patiënten samen met/onder begeleiding van de SEH-artsen of direct met de specialist beoordelen en behandelen. Voordat je start krijg je van ons de relevante documenten per mail toegestuurd. We wensen je 12 weken een heel goede  leer/werk periode toe.

Namens de SEH-artsen knmg,

Drs C.E. Schutte en drs. J. van Lieshout, coassistentebegeleiders

Opleiders

Drs. C.E. Schutte

Drs. J. van Lieshout