Nieuw! Luister nu aflevering 4: Zorg voor kanker van onze podcastserie Zorgopname!

6.30 uur

De wekker gaat al vroeg, ik kan er moeilijk uitkomen en blijf nog een half uurtje snoozen.

7.30 uur

Na het douchen ontbijt ik met havermoutpap. Ik drink eerst lekker een kop koffie en daarna thee.

7.45 uur

In de auto staat Radio 2 aan: ‘De IntroRalley’, waarbij luisteraars een liedje moeten herkennen. Als ik wakkergenoeg ben, probeer ik mee te raden.

8.15 uur

In het ziekenhuis eerst weer koffie! Dan start ik de computer op om mijn agenda en e-mail te checken.

8.45 uur

Tijdens de dagstart bespreken we met het team de bijzonderheden voor vandaag. Eén collega heeft telefoondienst en houdt de algemene e-mail bij. De rest richt zich op hun eigen aandachtsgebieden. Voor mij zijn dat onder meer de Operatiekamers (OK) en de Intensive Care (IC). Als deskundigen Infectiepreventie helpen wij ziekenhuisinfecties en de verspreiding van micro-organismen, zoals bacteriën en virussen te voorkomen, door het geven van advies en scholing en door protocollen te maken. Vandaag heb ik de jaarlijkse audit op de Intensive Care gepland.
Adrz - Infectiepreventie

9.00 uur

Ik ga met twee IC-verpleegkundigen de afdeling langs. Ik controleer of er beschadigingen zijn aan vloer, muur of plafond, maak wat foto’s en controleer of de ruimtes schoon zijn. Het is belangrijk dat medewerkers zich houden aan de kledingvoorschriften en dat er genoeg mogelijkheden zijn om hun handen te wassen en te desinfecteren. In de kasten controleer ik of er geen beschadigde verpakkingen of materialen liggen die over de houdbaarheidsdatum zijn. Vandaag heb ik geen tijd voor een lekker broodje uit het restaurant.

14.00 uur

Na de lunch loop ik naar een verpleegafdeling, waar een onverwachte COVID-19-uitslag vragen oplevert. Een aantal patiënten gaat in isolatie. Ik geef uitleg en kijk mee met de isolatiemaatregelen. Terwijl ik hiermee bezig ben, krijg ik een telefoontje over een badkamervloer die moet worden vervangen.

14.30 uur

Eenmaal terug op kantoor schrijf ik een advies voor de technische dienst, met maatregelen om infecties te voorkomen bij het vervangen van de badkamervloer. Hierna neem ik met twee OK-medewerkers een aantal protocollen door.

16.00 uur

Ik ga nog even naar de Acute Opname Afdeling. Omdat dit de afdeling is waar alle COVID-19-patiënten liggen, lopen we hier
regelmatig langs om mee te kijken met de isolatiemaatregelen en vragen te beantwoorden.

16.30 uur

Ik heb nog tijd om wat protocollen te bekijken. Er zijn een paar wijzigingen in de landelijke COVID-19-richtlijnen die doorgevoerd moeten worden.
Adrz - Infectiepreventie

17.15 uur

De werkdag zit erop, ik stuur een appje naar mijn man Arian. Hopelijk begint hij alvast met koken en kan ik straks lekker
aanschuiven!

19.00 uur

Als ik nog energie heb, gaan we even wandelen of hardlopen. Vanavond ploffen we lekker op de bank: Netflix!

22.00 uur

Lekker op tijd naar bed. Morgen gaat de wekker weer.