Aangescherpte maatregelen om personeelsuitval te voorkomen

De temperaturen lopen op, de toeristen komen eraan: de zomer van 2022 staat voor de deur. Een tijd waarin iedereen de ruimte krijgt om bij te komen van weer een jaar hard werken. Bij Adrz werkt dat net anders.

Natuurlijk krijgt personeel ook de tijd voor vakantie, maar in het ziekenhuis is het niet minder druk. Door de grote toestroom aan toeristen in de provincie is het in de zomer bij Adrz op het gebied van spoed- en traumazorg razend druk. Vakanties worden daarom zorgvuldig gekozen. Een strakke planning zorgt ervoor dat we aan zowel Zeeuwen als toeristen de best mogelijke zorg kunnen leveren. Daar kan Adrz geen COVID-19 uitbraken bij gebruiken.

Precies om die reden scherpt Adrz vanaf maandag 20 juni 2022 wederom de COVID-19 maatregelen aan. Vanaf maandag draagt al het Adrz personeel op de locaties Goes, Vlissingen, Zierikzee en Middelburg altijd een mondneusmasker, dus ook in de publieke ruimtes als gangen en trappenhuizen. Op deze manier hoopt het ziekenhuis onderlinge besmettingen tussen collega’s zoveel mogelijk te beperken. Patiënten en bezoekers zijn niet verplicht een mondneusmasker te dragen. Natuurlijk mag dat wel en zijn er mondneusmaskers op de locaties beschikbaar. Naast het dragen van de mondneusmaskers roept het ziekenhuis personeel op weer scherp te zijn op de 1,5 meter afstand en protocollen en afspraken goed na te leven. Adrz hoopt op deze manier collega’s een mooie zomer te bieden én Zeeuwen en toeristen de best mogelijke zorg.