Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Adrz 26ste in AD ziekenhuis top 100

Felicitaties voor Zeeuwse collega ZorgSaam

ZorgSaam voert dit jaar de lijst aan van beste streekziekenhuizen in Nederland en Adrz behaalt de 26ste plaats. Dat is een mooie opsteker voor Zeeland en voor de Zeeuwse bevolking. Het is goed om te zien dat de Zeeuwse zorg op orde is. Dat blijkt uit de verschillende lijstjes die worden gepubliceerd.

Op financieel gebied, qua sterftecijfers en in de AD top 100, hebben de ziekenhuizen in en om onze provincie de zaken goed voor elkaar. Voorzitter van de raad van bestuur, Claudia Brandenburg: “Vanzelfsprekend feliciteer ik collega ZorgSaam van harte met het behalen van de eerste plaats. Ik ben trots op Zeeland en op het feit dat we in de provincie de zorg goed geregeld hebben. Samen zetten we ons iedere dag weer in om de kwaliteit van zorg te bieden die onze Zeeuwse patiënten verdienen. Wat fijn dat we ook bij Adrz, met onze fantastische medewerkers en medisch specialisten, een bijdrage kunnen leveren aan de zorg in Zeeland. Als ziekenhuis maken we een belangrijke ontwikkeling door. We werken met zijn allen heel hard aan het waarborgen van de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg. Dat er altijd ruimte is voor verbetering, is duidelijk. Zo blijft onze aandacht extra uitgaan naar de zorg voor ouderen in onze provincie en blijven wij ook op het gebied van oncologie steeds op zoek naar nieuwe betere manieren om onze patiënten te helpen. Goede voorbeelden hiervan zijn het jodiumzaadje bij detectie van tumoren in de borst en de immunotherapie die we sinds kort samen met het Erasmus MC aanbieden aan longpatiënten. Wij zijn constant opzoek naar verbetering. Een lijst als de AD Ziekenhuis top 100 zorgt ervoor dat we nog kritischer kijken naar onze dienstverlening en zorg. Het helpt ons meer focus aan te brengen. Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van de vooruitgang die we bij Adrz met zijn allen vormgeven.”

Over de scores op de lijst zegt Claudia Brandenburg het volgende: “Natuurlijk zijn we bekend met onze scores op de verschillende indicatoren. Al met al denk ik dat we het heel goed doen en nog steeds vooruitgang boeken. Soms hebben we te maken met de schaalgrootte waarop wij onze zorg vormgeven. Het opereren van patiënten met blaaskanker is daar een goed voorbeeld van. Qua aantallen voldoen wij aan de norm van de inspectie, maar de beroepsvereniging hanteert een andere norm. Samen met ZorgSaam hebben we geprobeerd deze norm te halen en de patiënten in Zeeland te houden en behandelen. Helaas is dit niet gelukt en hebben we besloten patiënten met blaaskanker voortaan naar Rotterdam door te sturen. Dat vinden wij jammer, maar we moeten hierin ook realistisch zijn. Gelukkig kunnen wij, als onderdeel van Erasmus MC, Zeeuwse patiënten met een gerust hart doorsturen en de voor- en nazorg in Zeeland blijven aanbieden.”