Adrz afdeling Cardiologie biedt optimale zorg na verbouwing

Op 14 december 2023 opende Adrz de vernieuwde verpleegafdeling Cardiologie, inclusief Hartbewaking (CCU) en Eerste Harthulp (EHH). Op de afdeling is de zorg veiliger en optimaler ingericht en kunnen medewerkers efficiënter werken. Hiermee zet Adrz een belangrijke stap in het verder verbeteren van de patiëntenzorg en de arbo-omstandigheden.

De afdeling Cardiologie/CCU/EHH had deze opfrisbeurt erg nodig. De nieuwe afdeling is een gastvrije en frisse omgeving geworden. De bedden op de afdeling hebben meer ruimte en zijn qua ligging geoptimaliseerd om een comfortabelere en efficiëntere zorgomgeving te bieden. Er is een extra verpleegkundige post om de patiënten te bewaken, waardoor de patiëntveiligheid verder wordt versterkt. Daarnaast is er een extra isolatie drukkamer gebouwd, uitgerust met sanitaire ruimte. Hiermee kan Adrz flexibeler inspelen op eventuele toename van patiënten die in isolatie moeten. Adrz wil met deze verbeteringen de algemene patiëntervaring verder verbeteren.

De verbouwing was niet alleen gericht op het verbeteren van de cardiologische zorg, maar ook op het versterken van de samenwerking tussen medisch specialisten, verpleegkundigen en ondersteunend personeel. De vernieuwde, geoptimaliseerde werkruimten bevorderen de samenwerking en vergroten de efficiëntie van het zorgteam met ruimere en rustigere overleg- en werkplekken en bureaus die individueel ingesteld kunnen worden.

Adrz streeft naar de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg.  Deze investering levert een bijdrage aan de zorg en het welzijn van de patiënten en de medewerkers.