Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Adrz biedt kwalitatief goede en veilige zorg

Adrz streeft er altijd naar kwalitatief de best mogelijke zorg zo veilig mogelijk te bieden. Om er zeker van te zijn dat de ziekenhuiszorg ook aan (inter)nationale standaarden voldoet, laat Adrz de kwaliteit en veiligheid van de zorg eens per vijf jaar toetsen. Het onafhankelijke onderzoeksbureau Qualicor Europe stelt dat de kwaliteit en veiligheid van de zorg bij Adrz prima op orde is.

Qualicor Europe (voorheen het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg, NIAZ) toetst zorginstellingen op het naleven van internationaal vastgestelde kwaliteitseisen, op het gebied van bijvoorbeeld toedienen van medicatie, het gebruik van medische apparatuur en hygiëne. Ze bekijken allerlei documentatie en lichten processen door. Daarnaast bezoeken ze verschillende afdelingen, spreken medewerkers en kijken mee met het werk. Op basis van een groot aantal normen, geven ze vervolgens voor de komende vijf jaar opnieuw de accreditatie af. Ook de afdeling Dialyse (die over is gegaan van HKZ naar Qualicor) heeft het keurmerk behaald.

Jolanda de Vries, lid van de raad van bestuur: “Ik ben trots op al onze zorgprofessionals en medewerkers. Iedere dag werken we hard aan het bieden van zo goed mogelijke en veilige zorg. Daarbij is aandacht voor onze patiënten en hun naasten ons uitgangspunt. We hebben een uitdagende periode achter de rug, die veel van de flexibiliteit van onze medewerkers heeft gevraagd. Om je daarnaast ook nog voor te bereiden om zo’n belangrijke accreditatie, vereist veerkracht en doorzettingsvermogen. Het is dan ook goed om bevestigd te krijgen dat we het met zijn allen goed doen onze zaken goed op orde hebben. U bent als patiënt bij Adrz van harte welkom. Wij zullen goed voor u zorgen.”