Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Adrz breidt IC uit tot 24 bedden

Adrz heeft vandaag de eerste coronapatiënt opgenomen op de uitgebreide Intensive Care (IC) afdeling. Maandag 6 april 2020 breidde Adrz zijn IC-capaciteit uit van 18 naar 24 bedden. Zes bedden blijven gereserveerd voor de ‘gewone’ patiënt.

Adrz Gezamelijke Inzet Ziekenhuizen En Zorgverzekeraars Header

Hiermee bereidt het ziekenhuis zich voor op een stroom aan patiënten die door besmetting met het coronavirus (COVID-19) zorg nodig heeft op de Intensive Care afdeling van het ziekenhuis. Vanzelfsprekend hoopt Adrz dat de uitbreiding niet nodig is, omdat iedereen zich aan de richtlijnen van het RIVM houdt: houd voldoende afstand en was regelmatig je handen!

Met de uitbreiding van het aantal bedden, is ook een groot aantal medisch specialisten en verpleegkundigen aan het werk dat de afgelopen weken voor dit werk is opgeleid. Adrz zet personeel van elders uit het ziekenhuis en van buiten in. De benodigde apparatuur is de afgelopen weken vanuit elders in het ziekenhuis (bijvoorbeeld operatiekamer) en van buiten gehaald.

De uitbreiding van het aantal bedden op de Intensive Care is in lijn met afspraken die het ziekenhuis in het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) maakt met andere ziekenhuizen in Nederland.

Nu de uitbreiding van het aantal bedden op de IC een feit is, blijft het ziekenhuis niet stil zitten. Adrz blijft voorbereidingen treffen om eventueel nog grotere stroom aan patiënten te kunnen helpen. Daarbij blijft het waarborgen van de kwaliteit van de zorg in het ziekenhuis uitgangspunt.