Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Adrz centraliseert dialysebehandeling in Goes

Vanaf 1 november 2018 centraliseert Adrz de dialysebehandelingen in Goes. Om de continuïteit en kwaliteit voor patiënten te garanderen, wordt de locatie in Vlissingen per die datum gesloten. De vakantiedialyse op de Banjaard blijft bestaan. Aanleiding voor deze aanpassing is het toenemende aantal patiënten in combinatie met lastig te werven personeel en noodzakelijke investeringen in apparatuur.

Adrz Centraliseren Dialysebehandeling Goes Nieuws

Adrz heeft afgelopen jaar een intensief (bedrijfsmatig) onderzoek gedaan naar de dialyse in Zeeland. Bij dit traject zijn ook patiënten betrokken. Uit dit onderzoek bleek onder andere dat patiënten op dit moment er (nog) geen behoefte aan hebben om thuis of ’s nachts te dialyseren. Daarnaast is uit het onderzoek gebleken dat het sluiten van één van de locaties de efficiency en kwaliteit van zorg op korte en lange termijn ten goede komt. Daarom heeft Adrz extra dialyse mogelijkheden in Goes toegevoegd en sluit het per 1 november 2018 de locatie in Vlissingen. De komende jaren zal er fors geïnvesteerd worden in de dialyse faciliteiten in Goes, zodat patiënten verzekerd blijven van de beste zorg. Ook worden op dit moment extra dialyse verpleegkundigen opgeleid.

Het sluiten van de locatie in Vlissingen is een weloverwogen besluit. Verschillende adviesraden (zoals de Cliëntenraad en de patiëntenvereniging) en medewerkers zijn bij de beslissing betrokken geweest. Adrz is zich bewust van de impact van deze beslissing op de twaalf betrokken patiënten die in Vlissingen worden gedialyseerd. De patiënten zijn, net als de medewerkers, persoonlijk op de hoogte gesteld. Adrz probeert zo veel mogelijk rekening te houden met de huidige schema’s van patiënten. Als dit niet lukt, krijgen patiënten, zodra er plaats vrij is, de keuze om van schema te wisselen.