Adrz gaat met Siilo in Zee

Goes/Amsterdam, — november 2021. Adrz en Siilo werken samen om de onderlinge digitale communicatie te faciliteren.

Met behulp van de medische messenger applicatie Siilo kunnen zorgmedewerkers direct en veilig patiëntgegevens en richtlijnen bespreken met collega’s en andere zorgprofessionals binnen het Siilo netwerk. Dit gebeurt door middel van chatberichten, spraak- en videogesprekken en foto’s & video’s. Siilo voldoet aan de hoogste internationale veiligheidseisen voor gegevensverwerking in de gezondheidszorg.

Deze omgeving gaat Adrz daarom bij zowel de organisatorische als medische informatie-uitwisseling ondersteunen. Door Siilo nu organisatiebreed in te zetten, ondervangt Adrz het risico op dataveiligheidsproblemen.

AVG-Norm

Paul Roth, CIO bij Adrz: ‘Medisch gerelateerd appen heeft sinds COVID-19 een enorme vlucht genomen en we zien dat dit de snelheid en kwaliteit van de zorg vooruit helpt. Gelijktijdig willen we wel berichten en informatie naar elkaar sturen volgens de geldende AVG-normen. Door Siilo in te zetten, kunnen we snel en veilig communiceren. De komende tijd onderzoeken we daarnaast hoe we de app in de communicatie met andere zorgpartners in Zeeland kunnen inzetten.’

‘Zorginstellingen worden zich steeds meer bewust van de mogelijkheden én risico’s die appen in de zorg met zich meebrengt,’ zegt Siilo CEO en voormalig chirurg-in-opleiding Joost Bruggeman. ‘Een van de redenen dat ik de scalpel in 2015 aan de wilgen hing is om medici hierbij te helpen. Dat we als Siilo met een grote organisatie als Adrz in zee gaan is een belangrijke stap die ons echt helpt om de app nog beter op de zorg af te stemmen. Door samen continu te evalueren hopen we de extramurale en multidisciplinaire samenwerking in de regio Zeeland op termijn sterk neer te zetten.’

Over Siilo

Siilo is in 2016 door voormalig chirurg-in-opleiding Joost Bruggeman en financieel manager Arvind Rao opgericht met het doel om de (digitale) samenwerking in de zorg te vereenvoudigen. Met ruim 380.000 gebruikers (2021) is Siilo de grootste medisch app in Europa. In Nederland alleen al werkt zo’n 60% van de zorg met Siilo. Ook in België en Duitsland groeit het gebruikersbestand.