Nieuw! Luister nu aflevering 5: Zorg voor je suikerspiegel van onze podcastserie Zorgopname!

Adrz haalt geld op voor Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds

Afgelopen zaterdag 27 mei 2023 werd op ‘International Emergency Medicine day’ door een team van ziekenhuis Adrz voor de 7e keer de SGO-run gelopen. Collega’s door het hele land lopen 75 kilometer in estafette vorm om sponsorgeld bij elkaar te brengen voor het Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds (www.sgofonds.nl). Het SGO-fonds is een stichting die geld bijeen brengt om subsidies te kunnen verstrekken aan SEH-artsen die wetenschappelijk onderzoek doen om de spoedzorg in Nederland te verbeteren. Voor Adrz staat de teller op ruim 6500 euro, maar doneren kan nog steeds!

De SGO-run is en estafetteloop van afdelingen Spoed Eisende Hulp (SEH). Wat ooit begon als een initiatief tussen de afdelingen SEH van de ziekenhuizen Adrz en Bravis, is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke happening. Dit jaar liepen dertien afdelingen uit heel Nederland mee en het enthousiasme groeit. Team Adrz bestaat uit lopers en supporters van de afdelingen SEH, AOA, ICU en Radiologie van Adrz. Al jaren lopen ook medewerkers van Witte Kruis mee. Vanuit de professionele samenwerking dag en nacht in de spoedzorg, een logische samenstelling!

De omstandigheden van afgelopen zaterdag hadden niet beter kunnen zijn. Veel zon en een verfrissend windje. Om 09:00 uur vond de start plaats vanaf de SEH van Adrz. Onder applaus en gejuich werd aangevangen met de estafette-loop over een afstand van 75 km. Dit jaar is gekozen voor een route door Zeeland zelf, om rond 17:00 ook weer te eindigen bij de SEH van Adrz. Voorgaande jaren werd onder andere naar Bravis in Bergen op Zoom, Erasmus MC in Rotterdam en ASz in Dordrecht gelopen. Van meet af aan is AMZ personenvervoer betrouwbare partner van Team Adrz en verzorgt met hun Starclasscoach de verplaatsing van het team. De route voerde de lopers over dijken en wandelpaden langs prachtige plekken in de Zak van Beveland. Halverwege de route werd een gezamenlijke lunch genoten, aangeboden door restaurant ‘de Landing’. Naast een sportieve en saamhorige dag werd ook veel geld ingezameld door Team Adrz. Doneren kan nog steeds via de QR-code. Volgend jaar op 27 mei loopt Team Adrz vast en zeker opnieuw mee met de volgende editie van de SGO-run!